Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek a székrekedésemmel?

Kovács Bettyke kérdése:

Mit tegyek a székrekedésemmel?

Figyelt kérdés

Már kb 2 hete nem székeltem. Most azomban folyamatosan jönnek az ingerek de ha WC re ülök elmúlik rögtön.

Már napok óta eszek narancsot és rá tejet de nem használ hashajtóval is próbálkoztam de semm...

2012. febr. 15. 14:49
 1/9 anonim válasza:
Egy pohár kóla és rá meleg tej, garantáltan lefosod a bokádat...
2012. febr. 15. 14:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Vegyél glicerin kúpot, ezzel már nem szabad várni, mert bélcsavarodást kapsz.
2012. febr. 15. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Az a két hét veszélyes is lehet. Régen én is voltam hasonló helyzetben, egyszer bent is fogtak a kórházban, de előtte beöntést kaptam, csak az segített. Egy másik alkalommal is ügyeletre kellett vinni, majdnem megműtöttek, de sikerült akkor is beöntéssel véget vetni a dolognak. Szóval lehet, hogy orvoshoz kellene menni. Nem játék.
2012. febr. 15. 14:57
 4/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Voltam ugyan székelni de csak kicsit sikerült kiküszködnöm.

Mi lehet a következménye a bélcsavarodásnak?

2012. febr. 15. 15:16
 5/9 anonim ***** válasza:
A bélcsavarodás halálos is lehet, ha nem fordul az ember időben orvoshoz.
2012. febr. 15. 15:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne küzködj, mert még aranyeret is kapsz, vagy beöntés, vagy kúp mielőbb, ha nem akarsz kórházba kerülni.
2012. febr. 15. 15:23
 7/9 anonim válasza:
Az 1. választ nagy általánosságban mondtam, tényleg fordulj orvoshoz, mert még komolyabb baj is lehet belőle...
2012. febr. 15. 17:46
 8/9 anonim válasza:
Vegyél enyhe hashajtót, Tructolax, vagy Dulcolax. Szűztea, vagy szűztea kapszula is nagyon hatásos. :)
2012. febr. 16. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló problémáim vannak, hogy nem tudok minden nap székelni, csak kb. hetente 1x.

A minap mondta az orvos, hogy ezen lehet segíteni a következőkkel: (kinek mi használ)

- reggel éhgyomorra egy pohár langyos víz

- szilvalekvár

- joghurtok (pl: rostos Activia)

- kefír

- alma

- mályvatea

- vörösszőlő liszt : egy teáskanálnyit belekeverni valamibe és megenni minden nap.

- Naponta legalább 1 alma, 2 füge, zabkása, min.30 perc mozgás

- szűz tea

2012. febr. 21. 21:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!