Kalcium-kúra! Jó ötlet?
Az utóbbi 1 évben nagyon leszoktam a tejtermékekről, tojásról. Nem eszek vajat, tejet sem iszok, tojás csak akkor ha sütiben van.
Észrevettem, hogy azóta jobban hullik a hajam, illetve töredezik a hajápoló balzsamok ellenére is, illetve nemrég volt eltörve a csontom is.
megfogadtam, hogy megiszok napi 2 dl tejet [többet egyszerűen nem tudok, hányingerem lesz tőle :(], heti 4-5 tojást megeszek, és több sajtot fogyasztok.. Szerintetek jó ötlet?
Szerintem ez így nem igaz, mert a D vitamint kis mennyiségben a szervezet maga is elő tudja állítani...
A tejjel igazából az a gond, hogy az csak fehér víz - legtöbbször. És tényleg 2 dl nem túl sok... de amikor jól esik nyugodtan igyál :)
A sajtban, tejfölben, joghurtokban van kálcium.
Tojásból pedig nem hiszem el, hogy 20at meg tud enni valaki, én rettentő sokat eszem, de 4-5 tojás után általában nagyon hányingerem lesz... már ha magában eszem.
Különben is azt hiszem felviszi a koleszterint, nem jó ennyit enni!
De a sok sajt és hasonlók fogyasztása mindenképpen jó, de ha kálcium hiányod van akkor nem ártana tablettát is szedni vagy valahogy még pluszban bevinni.
De ha orvossal konzultálnál biztos segítene.
Gondolom ennyi év után már annyira nem aktuális a kérdés,de azért hát ha......
Ha jól néztem a máknak van a legmagasabb Ca szintje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!