Klipi kérdése:
Miben van több kálcium? 1l tejben, vagy 1l joghurtban?
Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 22:43
1/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
mivel a tejnek nagyobb része víz, mint a joghurtnak ezért nyilván a joghurtban ;)
2/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Inkább sajtot egyél, abban sokkal több van.
3/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
mindkettőben van kalcium, de egyrészt minimális mennyiség, másrészt nem abban a formában van bennük, amit az ember hasznositani tudna. Kalciumot jó minőségü táplálékkiegészitőből, magnéziummal kiegészitve kell szedni, és kell még hozzá D-vitamin is, és C-vitamin.
4/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Táplálék kiegészítő!? Persze, meg egy púpot a hátára, neeem? Csak hogy gyarapíthassa a gyógyszeripar hasznát! Vannak természetesebb anyagok, ami mellé nem kell egyéb fölös kiegészítőket szedni, hogy beépüljön a szervezetbe. A gugli a barátod! Keress rá bátran!
5/6 anonim válasza:
Google a barátod, amúgy ha a házi tehéntejet nézzük, akkor igaz, hogy csak 12,1 %-a szárazanyag, de ennek jelentős része ásványi anyag (Ca, P, Se).
A joghurt kissé sűrített, 5 %-os zsírtartalmú tejből készül, míg a házi tehéntejnek 3,8 % a tejzsír tartalma.
Egyébként a zsíros tejet és a natúr joghurtot összevetve egyforma a calcium tartalma, de az összes élelmiszert nézve a máknak van a legnagyobb, aztán a parmesannak, majd sovány tejpor, és ennek csak a 10 %-át teszi ki a zsíros tej.
6/6 anonim válasza:
Nálunk házi tej van és házi joghurt, házi sajt. Az milyen esélyekkel indul az ásványi anyag, kálcium versenyben? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!