Egy év alatt 6 kilo fogyas ok nelkul?
Sziasztok!
Az utobbi idoben ugy vélem, a normalisnal tobbet fogytam. Tegnap voltam vérvételen - hipochondriambol adodoan évente kérek egy vérvételt, ami mindig tokéletes eredményt ad :))- és a laborans kérdezte a sulyom, 58 kilo. Tisztaban vagyok vele, hogy az én magassagomhoz, illetve a testalkatomhoz ez kevéske, bevallom, masokkal noies formam van, igy nem vagyok elégedett a tukorképemmel jelenleg. Szoval mikor megmondtam a sulyom, azt mondja: " Oh, hat magacska sokat fogyott , tavaly ilyenkor 64 kilo volt" Nem fogyokuraztam soha, igaz rengeteget sétalok, bicajozok, étvagyam meg sokszor nincs,de kissé aggaszt a dolog. Normalis ez? Valoban csak a stressz, illetve a tény, hogy keveset eszem lehetnek az okok?
Hát a nem evés és a sport elég nyomós indoknak látszik. :)
Tényleg hipochonder vagy mint a fiam :) Ennyire ne aggódj magad miatt, mert úgy elmegy melletted az életed, hogy végig csak a félelemre figyelsz. Amúgy nem hiszem, hogy a súlyod olyan nagyon kevés lenne. Én 182 cm vagyok, és a 69 kg még mindíg nem "túl" kevés, hanem pont jó. Tehát ha alacsonyabb vagy, az 58 még ideális lehet.
:) Koszonom a gyors valaszt :)
170 centis vagyok, lany.
Nem vagy betegesen sovány, de tény, hogy a normális alsó határa felé közelítesz.
1 év alatt 6 kg szerintem nem sok, heti 0,25 kg.
Kiszámoltam neked, a súlytartáshoz (közepes aktivitással és 30 évvel számoltam, majd pontosítsd) 2130 kalóriára lene szükséged naponta kb., ha 1830-at eszel csak, már megvan ez a 0,25 kg fogyás. Ha nincs étvágyad, nem lehetetlen, hogy ennyivel kevesebbet eszel.
Próbálj meg Béres Cseppet vagy B vitamint szedni, vagy ha szereted, állítólag a paradicsomlé fokozza az étvágyat, igyál olyat.
Ha jó a vérképed, aggodalomra semmi ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!