Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen esetben műtik a refluxot?

Milyen esetben műtik a refluxot?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok. Pár hónapja derült csak ki, hogy ez miatt szenvedek már jó ideje. Az utóbbi időben kaptam rá gyógyszereket, több fajtát is. Semmi hatás szinte. Milyen esetben műthetik meg? Nem akarok tovább gyógyszerekkel próbálkozni! Csak ebben a hónapban megint 5000 Forint volt, amit írtak. Teljesen feleslegesen.
2011. szept. 16. 14:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen bőrpanaszom. Na, ma voltam az orvosnál. Hogy mit mondott arra hogy nem tapasztaltam javulást a gyógyszerektől? Azt hogy ezen miért csodálkozok! Mert felesleges is szedni bármit is, mert ez ilyen. Max a gyógyszergyártók járnak jól vele. Jóformán azt mondta hogy ez van és kész, törödjek bele a sorsomba. Nagy nehezen írt most Controloc-ot, de olyan drága hogy nem fogok ezzel is kísérletezgetni...
2011. szept. 19. 13:38
 12/26 anonim ***** válasza:
Szóval nem írt beutalót allergia vizsgálatra? ha nem keres egy belgyógyász szakorvost és priváton kérjél beutalót tőle!!! egyszerűen nem képesek elviselni ,hogy más is tudhat valamit az egészségügyről,hogy mi mit csinálhat.De nekem van egy olyan érzésem .hogy a nagytudású orvosok havi 90ezer -ért már nincsenek magyarba szerintem a baj itt kezdődik. figyelj olyan nincs ,hogy nincs mit tenni,ez valaminek az eredménye ,ne ad fel nem kell azzal együtt élni ! meg kell keresni az okozóját. nem tudom ,hogy tapasztaltad e ,hogy az orvos azzal kezdi ,hogy mi a bajod? Na egy gyerek orvos ezt nem tudja megkérdezni ezért megkeresi ,hogy mi a baj, mert a gyermektől csak az ordítás a válasz!! állat orvos úgyszint.na ők megérdemlik a nevük elé azt a kis piszkot ,hogy dr, de a többi nem! Ő szerintuk csak munka kerülés miatt megyünk hozzájuk!
2011. szept. 19. 14:04
 13/26 A kérdező kommentje:
Igen, most nagyon fel vagyok háborodva azon ahogy viselkedett velem! Hogy hónapok óta azért szedem a gyógyszereket, mert támogatom vele a gyógyszergyártókat. És most szó szerint ídéztem a szavait. Mikor meg megemlítettem nem-e okozhatja a problémát valami allergia, ne mondjam hogy nézett rám... Hogy mondhat ilyet egy orvos hogy ezt nem lehet kezelni? Ja, meg hogy csak egyszerűen marja a sav a nyelőcsövem és kész. Végülis igaza van, csak ne tudja meg napi 2-3 alkalommal elviselni ezt milyen érzés!! Arra gondoltam hogy elmennék a gastroentorológiai szakvizsgálatra. Csak biztos kell tőle időpont... Ott támogatással írnák a gyógyszert is, nem? Mamámnak úgy csinálják. De nekem csak javaslatot írtak a tükrözésen.
2011. szept. 19. 14:17
 14/26 anonim ***** válasza:
mikor voltál gyomor tükrözésen oda melyik orvos küldött? ha már ott voltál miért nem kért vékony bél diopsziát már meg is volna a erdmény a glutén gondra egy kalap alatt,de ez nem volt!! egyébként melyik városban,vagy vidéken laksz?
2011. szept. 19. 14:58
 15/26 anonim ***** válasza:
azért próbálok neked segíteni ,mert tudom mit élsz át! sajnos priváton ,ugyan az az orvos mint normál tb vizsgálaton nem lehet rá ismerni! maszek rendelésen valahogy többet tudnak ,de én ezt nem igazán értem!
2011. szept. 19. 15:04
 16/26 anonim ***** válasza:
vagy még nem is voltál tükrözésen?
2011. szept. 19. 15:05
 17/26 A kérdező kommentje:
Kb 1 hónapja voltam a tükrözésen. Megállapították a refluxot, a papírra ráírták javaslatként a gyógyszert (Motilium, PPI), és ennyi. A háziorvos meg jön azzal, hogy erre tök felesleges bármit is szedni, úgyse segít... De azért ír gyógyszert nagy nehezen. Hát köszönöm szépen az ilyen ellátást. Egyébként kiskunhalasi vagyok.
2011. szept. 19. 20:10
 18/26 anonim ***** válasza:
h én meg Szécsényben lakom még orvost sem tudok ajánlani! próbáld meg magán rendelésen úgy fog sikerülni 5000ft egy vizsgálat és úgy kapsz beutalót! túl fiatal vagy ahhoz ,hogy életed végéig szenvedjél a refluxszal a többi rajtad múllik!
2011. szept. 19. 20:38
 19/26 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is tudom. Nem hagyom annyiban, az biztos. Mikor az első gyógyszer nem használt, ráhagytam. Aztán rájöttem hogy gyógyszer nélkül még rosszabb, lépni kell. De biztos hogy van valami, ami segíteni fog. Mindenesetre az még rejtély marad előttem, hogy az orvosom miért mondja, hogy szedjem a gyógyszert egy hónapig, majd írja fel 1 hétre az adagot(!). Csak mert én biztos annyira ráérek hogy hetente menjek íratni, nem? A másik meg, hogy a nagyobb kiszerelés jóformán ugyanannyiba kerül, mert utánanéztem. Így a 2 heti adagom olyan 2500 Forint lesz, ha egybe felírja, 1400. Nevetséges?! Ez a magyar egészségügy, mindent a betegekért, ugye... Abban tudsz még nekem segíteni, hogy ha egy gyógyszer bevállik, akkor mikor kapom meg támogatásra?
2011. szept. 20. 09:19
 20/26 anonim ***** válasza:

szia!

nekem is refluxom van,Rabyprexet szedek,egy éve derült ki kb,mert fehér lett a nyelvem.de amugy nekem más érezhető tünetem nem volt,azota volt h nem szedtem 2 hétig akkor viszont azt hittem a szivem szúr,de kiderült a gyomorsav miatt a mellkasom szúrt.

2011. szept. 21. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!