Mitől lesz valaki cukorbeteg?
ejej, én itt is beállhatnék a sorba, de felesleges. Vannak még hülye emberek....
Azért annyit megjegyeznék, hogy igen, igaz, az orvosoknak példát kéne mutatni a dohányzással kapcsolatban. DE akkor se mondja már senki, hogy okosabb az orvosnál. Nem ő húzott le az egyetemen éveket... Én inzulinpumpát használok, és az orvosom tökéletesen beállította a cukromat, és kajával kapcsolatos tanácsokat is adott, és ad is. Pl. hogy mikor milyen kaja a megfelelő, ugyanis nem mindegyik szénhidrát szívódik fel ugyan olyan gyorsan... de nem állok neki rizsázni, mer sokan ezt úgyse értik...
Még annyit, hogy szerintem nem taplóság cukorbeteg előtt csokit enni. Engem nem zavar, a cukorbetegek is ehetnek valamennyit, ha normál keretek között tudják tartani a cukrukat... azt elismerem, hogy ez pumpával könnyebb...
Jah, és azt utálom a legjobban, ha sajnálnak, mert engem nem kell, boldog életem van, némi korláttal meg több odafigyeléssel ugyan, de akkor is normál életet élek, mint más....
Attól még hogy a nagyapád cukorbeteg volt nem törvényszerű az, hogy te is az legyél, csak van rá esély.. De hát te zseni vagy és okosabb vagy minden orvosnál..
Nyilván nem a kisujjamból szoptam azt amit leírtam.. rendszeresen konzultálok az orvosommal. Felelőm legyél s*ggfej és bizonygasd magadnak a saját igazad... Tudod az a baj, hogy itt senki nem ért egyet veled és te vagy az egyetlen "egészséges" köztünk.. nem lehet, hogy mégis te írsz hülyeséget?? Ugyan... csak vicceltem.. az nem lehet..
Attól még hogy a nagyapád cukorbeteg volt nem törvényszerű az, hogy te is az legyél, csak van rá esély.. De hát te zseni vagy és okosabb vagy minden orvosnál..
Nyilván nem a kisujjamból szoptam azt amit leírtam.. rendszeresen konzultálok az orvosommal. Felelőm legyél s*ggfej és bizonygasd magadnak a saját igazad... Tudod az a baj, hogy itt senki nem ért egyet veled és te vagy az egyetlen "egészséges" köztünk.. nem lehet, hogy mégis te írsz hülyeséget?? Ugyan... csak vicceltem.. az nem lehet..
Sajnos nem hülyeség amit írok. Az viszont nem mérvadó hogy itt ki ért velem egyet. A cukorbetegség legfőbb kiváltó oka a cukorfogyasztás. Elfogadod vagy nem. Nem magamat akarom meggyőzni, hanem felnyitni néhány ember szemét, hátha még időben észbekap és nem azzal kezdi a gyerekei nevelését hogy tömi cukorral meg csokival, ezzel folytatva azt a rohadt egészségtelen társadalom építését amiben ma is élünk mellesleg rászoktatva őket a cukorra, és megalapozva a leendő fogszuvasodást és egyéb betegségeiket.
És én sosem mondtam hogy minden orvosnál okosabb vagyok - de bizonyos témában vannak akiknél igen. És nem feltétlen az orvos hibája az hogy rosszul tanítják neki, ellenben az igen hogyha felmerül a gyanú hogy rossz amit tud, akkor nem jár rendesen a végére hanem butaságot terjeszt - ez az ő hibája, mivel az átlagember szerint az orvos érinthetetlen, amit ő tud az úgy van jól ahogy tudja. Közben legtöbbjük így is még csak átbukdácsol a vizsgákon, arról nem is beszélve hogy van olyan orvos aki dohányzik. Sőt van olyan orvos aki a rendelőben dohányzik. Sőt az orvosok több mint fele dohányzik. Sőt vannak elhízott orvosok is. Nekem egy elhízott, bagótól büdös képű orvos ne mondja meg hogy mi az egészséges életmód, mert nem hiteles..
Zárásként annyit, hogy ha csak azt írnád be hogy hülye vagyok, ne tedd, mert nem érdekel, és nincs is igazad.
Ez csak egy példa oldal ami ezzel foglalkozik. Nem lesz sohasem nagy dobra verve hogy a cukor rossz, mivel Mo-on tradíciója van a cukorrépa termelésének, szüretelésének, feldolgozásának, ez egy üzlet, sokan dolgoznak a gyárban, ráadásul MINDEN termék tele van cukorral, mivel egyfajta függőséget alakít ki, ezért sokan nem tudják úgy finomnak érezni hogy nincs benne cukor (gyümölcslevesek, üdítők, tészták.. az összes boltban kapható előre csomagolt kaja- mindenben ott van az összetevőknél hogy cukor)
"mivel Mo-on tradíciója van a cukorrépa termelésének, szüretelésének, feldolgozásának, ez egy üzlet, sokan dolgoznak a gyárban"
Bocs az offért, de barátom, te tisztában vagy a hazai cukoripar jelenlegi helyzetével?
Ne legyél már ennyire okos, nem veszed észre magad? Egyébként megsaccolom, hogy az életben nem értél el eddig semmit, és most itt a neten próbálsz név nélkül némi népszerűségre szert tenni, hogy a csoffadt kis lelkednek jobb legyen, de el kell keserítselek kisfiú (tippellek 18 évesre, de akkor szerintem sokat is mondtam szellemi szintedből kiindulva...), itt nem te vagy a befutó. Talán máshol. Csókollak.
Ja, és mondanám, hogy keress fel egy pszichológust a kisebbségi komplexusod kezelésére, de egy orvos ugyan mit tudna neked segíteni...
Ugye a hasnyalmirigy inzulint termel amely elosegiti a cukor felszivodasat a szervezetben. Es az 1es tipusu cukorbetegseg altalaban tizen eves korban alakul ki valamilyen bakterialis fertozes altal. Tunetei a tulzott szomjusag hirtelen fogyas gyakori hig vizeleturites. NEM AZERT CUKORBETEGSEG MERT SOK CUKROSAT ETTEL.HANEM AZERT MERT NEM TERMELODIK NORMALISAN AZ INZULIN NEVU HORMONOD ES A CUKOR NEM KEPES FELSZIVODNI RENDESEN. Amint a tuneteit eszleled erdemes orvoshoz menni es kezelni. Kovetkezmenyei annak ha nem kezelik idoben (vagy egyaltalan): vaksag,sebek nem gyogyulnak megfeleloen->amputacio,koma,halal.
Kerlek szepen 8.osztaly biosz lassan fel eve nincs bioszom es ezt fejbol tudom
2es tipusu. 40ev felett alakul ki a nagyon egeszsegtelen eletmod miatt.
Kezelese:dieta,testmozgas es 60ev felett lehet altalaban elkezdeni a gyogyszeres kezelest.
Azt elfelejtettem hogy az 1es tiupusu MINDENKEPP INZULINNAL KEZELHETO (meg persze ha annal is ha orvos mondja akkor dieta meg ilyenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!