Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lesz valaki cukorbeteg?

Mitől lesz valaki cukorbeteg?

Figyelt kérdés
2009. márc. 29. 14:36
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
utolsó... hozzáértésnek nyoma sincs a hozzászólásodban. a hasnyálmirigyet tönkreteheti pl. egy gyulladás is, ennek következtében pedig felléphet cukorbetegség... NEM a cukor okozza a diabetest, főleg nem az 1-es típusút.
2010. jan. 25. 13:55
 22/47 anonim ***** válasza:
0%

"tönkreteheti" "felléphet"

a sok cukor fogyasztásától pedig cukorbeteg leszel. Nem lehetsz, hanem leszel. Azon lehet vitatkozni maximum hogy mi a sok. Ez bizonyított, ehhez nem kell hogy számodra vagy akárki más számára bizonyítsam hogy hozzáértő vagyok. Ha elhiszed jól jársz.

Nyilván mindenféle más okra rá lehet fogni, és még lehet hogy igaz is. Csak azt kellene belátnod hogy hogy van az ok-okozati összefüggés. A hasnyálmirigy nem magától gyullad be.

Hasonlósággal élve, az az állítás hogy az elhízás cukorbetegséget okoz nem igaz. Viszont az, hogy a túlzott cukorfogyasztás elhízást ÉS cukorbetegséget okoz, már annál inkább igaz.

2010. jan. 25. 14:52
 23/47 anonim ***** válasza:

jajistenem, ha a tudatlanság fája... hasnyálmirigy begyulladhat egy elmozdult epekőtől is... van, akinél terhességi diabetes csap át cukorbetegséggé... stb.

kicsit ki kéne lépned a szűklátókörűségeden és az előítéleteiden.

pl. én gyerekkoromban ettem utoljára cukorkát, soha nem ettem meg a tejcsokit, soha nem votlam édesszájú - és mégis cukorbeteg lettem. és nem nyakaltam a cukros üdítőket, és nem kaptam otthon csipszet.

2010. jan. 25. 15:38
 24/47 anonim ***** válasza:
0%
Akkor te biztos valami csodagyerek lehetsz.. Bár a szövegértés nem az erősséged úgy látom. Írtam: csak a mennyiségen lehet vitatkozni, a cukor káros hatásán nem. Egyébként célszerű lenne jobban képben lenned az orvosi dolgokkal,ilyen témában állsz neki vitatkozni.
2010. jan. 26. 14:09
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

Ne az akarja megmondani, hogy mi okozza a cukorbetegséget, aki csak hallomásból hallott róla. Mert akik cukorbetegek, azok rendszeres kapcsolatban vannak orvossal. Egy testépítős ne szóljon már vissza az orvosnak, hogy többet tud mint ő...

Egyébként szerintem is lehet megfázástól, de nem attól, hogy sok cukrot esz az ember. Ez azoknak az idióta agyszüleménye, akik nem tudnak túllépni a CUKOR szó jelentésén. Szánalmas....

2010. jan. 28. 18:46
 26/47 anonim ***** válasza:
0%

Pedig sajnos az a helyzet, hogy testépítők (nem mindegyik, csak akik komolyabb, mondjuk élsportolói szinten vannak) bizonyos témákban jobbak, mint az orvosok.

Volt régebben nem is egy cikk, ami arról szólt, hogy egy ember (nem testépítő, ha ez számít) levelet írt orvosoknak, hogy szerintük mi a cukorbetegség oka. 100 orvosnak küldte el, és ebből 4 tudta, hogy a finomított, boltban kapható cukor az. Volt aki egyenesen azt mondta h nem tudja de ha tudná nobel-díjat kapna érte. Nem kell messzire menni csak a konyháig.

Mondok jobbat: az orvosok nem tudják hogy mennyi a folyadékszükséglet. Vagyis én még nem találkoztam olyannal aki tudná. Erre a kérdésre általában az emberek rávágják azt, h 2 liter, esetleg 3 liter, és abba bele sem gondolnak, hogy mondjuk egy 50 kilós embernek és egy 150 kilós embernek nem ugyanannyit kell inni.

Hallottál már orvost a napi fehérjeigényedről beszélni? Széhidrátigény?

Mondták már az orvosok a vitaminok fontosságát, és hogy a mai, műtrágyázott, agyonvegyszerezett gyümölcsökben és zöldségekben szimplán nincs elég, és kilószámra kellene enni?

Nyilván nem, vagy max elvétve, és ha igen légyszi írd be a nevét annak aki megtette, mert ezentúl ha gondom lenne biztos hozzá fogok járni.

Ellenben bőséggel találkozni dohányzó, elhízott orvossal.

Ha átnézel Amerikába, akkor ott az orvosok 1%-a dohányzik. Nálunk kb 50%, és ez cska óvatos becslés. Engem nem érdekel h stresszes munka, én is azt végzek. De egy orvosnak példát kell mutatnia. Mire föl várja el hogy a páciens ne dohányozzon, ha ő bűzlik a füsttől? És akkor azzal védekezik, hogy de ő legalább tisztában van a következményekkel. Hát gratulálok az ilyen "orvosoknak". Ez mutatja h mennyire is hozzáértőek!

A cukorról meg még annyit, hogy nem terjesztik hivatalosan hogy a boltban kapható, emberek által évente kilószámra fogyasztott cucctól kaphatsz egy gyógyíthatatlan betegséget. Van olyan hogy lobbi. De akinek egy csöppnyi esze is van az kirakja a dolgot. Feldolgozott élelmiszer. ÉS akinek esze van az nem kockáztatja hogy egyszer majd leamputálják a lábát emiatt. Lehet enni cukrot, de MÉRTÉKKEL, ha annyit raksz a kajába mint mondjuk sót, akkor sosem lesz gond belőle.

2010. jan. 29. 09:28
 27/47 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy te alapvetően nem érted a dolgokat.

hagyom is az egészet, ne lökd itt a rizsát.

2010. jan. 29. 10:09
 28/47 anonim ***** válasza:
Ez nem ad választ a kérdésre. Szerintem te nem értesz a dolgokhoz, és így próbálod palástolni, hogy inkább nem mész bele a részletekbe. CÁFOLD MEG amiket írtam, vagy reagálj rá!
2010. jan. 29. 10:35
 29/47 anonim ***** válasza:
Nem.
2010. jan. 29. 12:25
 30/47 anonim válasza:
0%
A 70%-osnak tökéletesen igaza van. Nem egyszer hallottam már, hogy az orvos azt javasolta a cukorbetegnek, hogy joghurtot és zsemlét egyen.... Mikor köztudott, hogy a joghurt=cukros víz.....
2010. márc. 27. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!