Cukorbeteg vagyok, ha reggeltől estig kívánom az édességet?
Azzal ijeszteget a munkatársam, hogy inzulinoznom kell magam, mert szerinte tuti cukorbeteg vagyok. Az mondjuk tény és való, hogy reggel felkelek és már őrülten kívánom az édességet és ez így megy egészen addig, amíg este le nem fekszek. De mióta az eszemet tudom, édességmániás vagyok. 3-5 tábla csoki naponta, vagy 4-5 fajta sütemény, ezek mindennaposak.
175 cm magas vagyok, 60 kg és 23 éves. Tavaly a terhességi cukormérésen tökéletes volt a cukoreredményem. Ilyenkor most mi van?
Te jó atyaúristen!!!Olvassál már utána a cukorbetegség tüneteinek!Attól még nem cukorbeteg valaki,mert egész nap kívánja az édességet!
(egy inzulinos cukorbeteg)
Neked inkább ez lehet a bajod: [link]
Azért mondom, mert nekem is ezt mondták. Én is sok csokit eszek, de azért nem ennyire. 1-2 tábla/nap, és van azért olyan nap, hogy nem eszek egyáltalán (mondjuk ritkán :D), de azért -ezt magamnak is mondom szóval ne mondd azt, hogy na pont én mondom- figyelembe lehet venni, hogy egy tábla csokiban van majdnem 60 gramm cukor. Az összes vérünkben összesen meg kb 4-5 gramm, szóval ez úgy a 12-15-szöröse már egy tábla esetében is. 5 tábla esetében meg már 5*12-15=60-75-cukormennyiséget viszel be. Naponta 100 gramm szénhidrát még elmegy, de azért igyekezz óvatosabb lenni, és ha netán elkezdenél hízni tőle, na akkor aztán feltétlenül abba kell hagyni, mert aki kövér, az még nagyobb eséllyel lesz II-es típusú cukorbeteg. Amúgy sajna a vékonyság nem garancia, hogy nem leszel az, de legalább kisebb az esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!