Milyen bolti ételben nincs élelmiszeradalék, E-számok? melyik E-számok nem ártalmasak? (Kiknek hisztek, kiknek nem? így értem: minden államban mások az érdekek, mások a tudományos vizsgálati eredmények, mást tartanak károsnak és ártalmatlannak)
Figyelt kérdés
amikor körülnézek a boltokban, rájövök, hogy már a kenyeret sem ehetem biztonsággal, abban is "lisztjavító szer van"2009. márc. 26. 11:20
1/3 anonim válasza:
Valamennyi élelmiszeriparban felhasznált adalék anyagnak van "E" neve. Ezek között szép számmal vannak természetes anyagok is, amikről ha eredeti nevükön hallunk eszünkbe sem jut azok káros volta.
2/3 A kérdező kommentje:
aha, a citromsavra gondolsz vagy a karamellre?
mert egyes vizsgálatok során bizony ártalmasok, ha szintetikus módon vannak előállítva. márpedig a karamellt leginkább szintetikusan előállított egyszerű cukorból(szőlőcukor) készítik, vegyi úton...
2009. márc. 26. 12:01
3/3 anonim válasza:
Kedves kérdező! Megértem az aggodalmadat, de nem lehet kikerülni ezeket a termékeket 100%-ig. Természetesen valamilyen mértékig igen, de hiába, mindenhol ott vannak az adalékanyagok. Kár ezzel ilyen szinten foglalkozni, mert csak magadban görcsölsz feleslegesen ezen. Semmit sem ehetsz biztonsággal, de az nem biztos, hogy ha te súlyos beteg leszel, ez fogja okozni. Ez olyan, hogy már ne is menj ki az utcára, mert fejedre eshet egy tégla. Nem lehet megmondani, hogy mi mitől van. Ez a mai kor negatív hozománya, amivel nem tudunk mit kezdeni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!