Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gluténmentes étkezés, de mit...

Gluténmentes étkezés, de mit hogyan?

Figyelt kérdés
Most derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok. A kenyérről nagy duzzogva lemondok, egyrészt, mert egy vagyon lenne a gluténmentes másrészt úgy is fogyni szeretnék, de pl. vajat sem mertem venni, nem tudom melyiket szabad melyiket nem. Édességmániás vagyok, de majdnem mindenben van glutén. Utálok a zöldséget, most zöldséget eszek orrba-szájba, natúr husit, szalámit, rizst, gyümölcsöt. De igazból nem tudom mi az amit még lehetne. Pl. zöldalmában tényleg van glutén?? Ezt itt az oldalon olvastam. Kérem csak azon írjanak, akik jártasak a témában nem csak úgy hallották valahonnan, mert azért ez elég komoly dolog. Köszönöm szépen. 22/L
2011. máj. 12. 08:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Diéta alapelvei: Gyümölcsök, zöldségfélék friss, mirelit vagy konzerv állapotban szabadon fogyaszthatók, ám a félkész termékekkel vigyázni kell. Gabonafélék, lisztek közül adható a rizs, rizsliszt, kukorica, kukoricaliszt, kukoricakeményítő, kukoricadara, burgonyapehely, burgonyakeményítő, sárgaborsóliszt, szójaliszt, szójakocka, szója granulátum.

Nem fűszerezett húst, halat tojást ehetsz, viszont a húskészítményekkel (hurka, kolbász, pástétomok, konzervek nagy része) vigyázni kell.

Olajos magvak, zsiradékok szintén fogyaszthatók, tejtermékek közül viszont csak az ízesítés nélküli tej, író, túró, juhtúró, sajtok (a natúr kefir, joghurt, tejföl, tejdesszert, joghurt hab, túrókrém, ízesített joghurt csak akkor, ha jelölten gluténmentes).

A víz, ásványvíz, rostos és szénsavas üdítők, teák, valamint a zöld és száraz fűszernövények szintén mentesek.

Tudom, kissé szakmais, de védőnői módszertan beadandóra írtam (lisztérzékeny kisfiút húztam esetnek). :)

2011. máj. 13. 20:55
 12/12 anonim ***** válasza:
Remélem, időközben már kezdesz tisztában lenni a dologgal, az előzőek elég részletesen leírták a dolgokat, de ha még kérdésed van, nekem is nyugodtan írhatsz privátot. A zöldalmáról egyébként én azt tudom, hogy valami olyannal permetezik, ami miatt tényleg nem ehetik a lisztérzékenyek. Hol laksz? Néhány nagyobb városban kifejezetten jó helyek vannak lisztérzékenyeknek a vásárláshoz.
2011. júl. 14. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!