Gluténmentes étkezés, de mit hogyan?
Diéta alapelvei: Gyümölcsök, zöldségfélék friss, mirelit vagy konzerv állapotban szabadon fogyaszthatók, ám a félkész termékekkel vigyázni kell. Gabonafélék, lisztek közül adható a rizs, rizsliszt, kukorica, kukoricaliszt, kukoricakeményítő, kukoricadara, burgonyapehely, burgonyakeményítő, sárgaborsóliszt, szójaliszt, szójakocka, szója granulátum.
Nem fűszerezett húst, halat tojást ehetsz, viszont a húskészítményekkel (hurka, kolbász, pástétomok, konzervek nagy része) vigyázni kell.
Olajos magvak, zsiradékok szintén fogyaszthatók, tejtermékek közül viszont csak az ízesítés nélküli tej, író, túró, juhtúró, sajtok (a natúr kefir, joghurt, tejföl, tejdesszert, joghurt hab, túrókrém, ízesített joghurt csak akkor, ha jelölten gluténmentes).
A víz, ásványvíz, rostos és szénsavas üdítők, teák, valamint a zöld és száraz fűszernövények szintén mentesek.
Tudom, kissé szakmais, de védőnői módszertan beadandóra írtam (lisztérzékeny kisfiút húztam esetnek). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!