Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hajam elgyengül, elvékonyodi...

A hajam elgyengül, elvékonyodik és már fele annyi sincs mint korábban szóval vészesen fogy! Úgy néz ki hogy felszívódási zavaraim vannak. Mit tehetnék ellene hogy megálljon a hajam gyengülése és vissza erősödjön/nőjön?! Részl. Lejjebb. FONTOS!

Figyelt kérdés
Az egykori hajmennyiségemnek már a fele is alig van meg, elvékonyodott és nagyon kevés lett és egyre csak fogy. Voltam góc kutatáson vérvételen és mindenféle vizsgálaton de semmi bajom nincs, azonkívül hogy kb a hajam fogyásával egyidőben vettem észre a tejcukor érzékenységre utaló jeleket (hasmenés tej ivás után, fehér nyálka a székletben). A bőrgyógyászom felszívódási zavarokra gondolt, aminek tünete a tejcukor érzékenység is. Elmentem egy hajgyógyászhoz aki ránézésre megmondta hogy ez nem kopaszodás (örökletes vagy stb) és megvizsgálta a hajhagymáimat ahol kiderült hogy teljesen táplálékhiányosak!! Mivel a szervezetem nem szívja fel rendesen a vitaminokat azok nem jutnak el a hajhagymáimhoz így azok elgyengülnek a hajam pedig kihullik és ami növekszik hajam túl gyenge ahhoz hogy erős hajszál legyen belőle. Azt javasolta hagyjam el a tejet teljesen az étrendemből amit meg is tettem de nem látok változást.. Ha valakinek hasonló problémája van azt kérem hogy ossza meg velem a tapasztalatait, vagy aki tudja mi a teendő ilyen felszívódási zavaroknál, szintén a tanácsát kérem!! Előre is köszönöm! 17 éves lány.

2011. ápr. 12. 16:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Most talaltam a kerdesre! Koszi, hogy leirtad mi volt a baj! Azota milyen a hajad allapota?
2014. ápr. 2. 02:45
 12/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát a hajam állapota sajnos sokkal rosszabb. :((((

Jártam a hajgyógyász által előírt kezelésre, ami akupunktúrás szóval tűket szurkál a fejbőrödbe meg a füledbe, és mindenféle kenceficét rak a fejedre, meg még egykét szerkentyű és dolog, plusz használom a sampont ami teljesen gyógynövényes és direkt kopaszodásra van, és a krémet + olajat amit a fejbőrre kell kenn minden hajmosás előtt. Látványosan dúsult és erősödött meg a hajam az első kezelések alatt, lettek babahajaim és a vastag választékom is visszavékonyodott, viszont rendszeresen járni kéne és hsasználni ezeket a szereket, de sajnos annyira drágák hogy nemtudok úgy élni vele mint kéne :(((( Régen nem voltam már és elfogyott a samponom is a hajam pedig visszaesett ugyanoda, sőt talán még roszabb is. Biztos hogy a kezelés SEGÍT!!!! Vizsont anyagiakban nehéz....

De mivel semmi vizsgálatot nem csináltak nálam ami bizonyítaná hogy hormonális, csak ránézésre mondták ezt, én még reménykedek, hogy hátha NEM. Szóval elfogok menni a nicehair hajgyógyászathoz, ahol az okok keresésére fektetnek nagyobb hangsúlyt és azoknak kezelésére, nem csak a tünet kezelésére ami ugye a kopaszodás. Ahogy olvastam részletes és megbízható vizsgálatok vannak, így most arra gyűjtök.

2014. ápr. 28. 01:33
 13/24 Smel válasza:

Szia!

Nekem is ez volt a problémám, tejcukor érzékeny vagyok és erősen elkezdett hullani a hajam. Március óta járok hajgyógyászhoz és újra elkezdett visszanőni a hajam.Kedvesek, segítőkészek és megértőek. A hajdiagnosztika után személyre szabott kezelést kapsz. Nagyon jó, újra van loboncom:)

A címük: 1056 Bp. Molnár utca 23

A telefonszámuk pedig 061-950-2027

Esztergályos Hajnit keresd.

2014. júl. 22. 09:53
 14/24 anonim ***** válasza:
ha a testvérednek is ugyan ez a baja akkor lehet hogy örökletes a probléma. érdeklődj a családban hogy volt-e valakinek ez a betegsége???
2014. júl. 26. 06:37
 15/24 anonim ***** válasza:
Szia! Tudom régi a kérdés, de kíváncsi vagyok, mi van veled azóta, mert ugyanebben a helyzetben vagyok. Mindenem negatív.
2018. márc. 2. 21:12
 16/24 anonim ***** válasza:

Mi lett veled azóta?

Nekem ugyanez van, bár én nézettem is vért, és nekem Inzulinrezisztencia+PCOS miatt hulllik baromira a hajam. NEm tudom olvasod-e ezt, meg mi a helyzet veled azóta

2018. ápr. 6. 18:45
 17/24 A kérdező kommentje:
Nálam is PCOS és inzulinrezisztencia van diganosztizálva, illetve pajzsmirigy gyulladás, amit nem értem az elmúlt hét évben miért nem lehetett kideríteni... A hajam azóta még kevesebb, igazából alig van, gáz a helyzet nagyon. Reménykedek hogy az előírt diéta és sport segít (tej cukor és fehér liszt mentes táplálkozás). Én még mindig nem adtam fel, remélem most végre ér valamit a kínlódásom.
2018. ápr. 12. 22:09
 18/24 anonim ***** válasza:
Szia! Pajzsmirigy gyulladás hogyan derült ki? Volt egyéb tünet?
2018. ápr. 13. 13:25
 19/24 A kérdező kommentje:
Szia. Elmentem magán úton endokrinológushoz, a hajvesztés, pattanásos bőr, durva fáradtság, és PCOS tünetekkel, ő pedig ultrahanggal megnézte a pajzsmirigyemet, azt mondta be van gyulladva, illetve göb is van benne. Ezek után felírt D vitamint és resveratrolt, illetve cukormentes diétát, de a hormonszintjeimet nem nézte meg, sem pedig a cukromat. Fél évre kaptam a következő időpontot, de mivel nem nézte meg h túl vagy alul működik-e a pajzsmirigyem, baj van-e a cukrommal vagy inzulinommal, kidobottnak éreztem a negyven ezret, így új házi orvosomnak ezt elmondtam, aki ismét elküldött ultrahangra, hogy megnézze tényleg be van-e gyulladva... plusz kért egy csomó mindent vérből, öt hat dolog nem stimmel rajta, most fogok visszamenni majd a héten.
2018. ápr. 14. 14:46
 20/24 anonim ***** válasza:
Sajnalom de jó hogy kiderült. Azért annyi, hogy azt tudod, hogy a homeopátiás szerek nem jók semmire. Nimcs bennük semmilyen hatóanyag. Olyan mint a könnyező szűz Mária. Csak a hit által segítenek.
2018. ápr. 15. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!