A hajam elgyengül, elvékonyodik és már fele annyi sincs mint korábban szóval vészesen fogy! Úgy néz ki hogy felszívódási zavaraim vannak. Mit tehetnék ellene hogy megálljon a hajam gyengülése és vissza erősödjön/nőjön?! Részl. Lejjebb. FONTOS!
Hát nem vagyok rémnagy szakértő. Nekem a vasfelszívódással vannak gondjaim. Ilyen bajoknál szerintem mindig az a teendő, hogy
1. ki kell deríteni, miből van hiány
2. enni belőle sokat ÉS A LEGFONTOSABB
3. olyan dolgokat enni, amik SEGÍTIK a felszívódását ÉS
4. KERÜLNI azokat, amik gátolják.
Esetemben pl. bizonyos zöldségek segítik a vasfelszívódást, aminek önmagában nincs is vastartalma. Vagyis jól kell kombinálni a kajákat. AZtán pedig nem iszom se kávét, se teát, mert a tein és koffein csúnyán meg tudja akadályozni a vasfelszívódást.
Nekem erre egyébként némi böngészéssel sikerült rájönnöm, és bejött. Mióta elhagytam a teát kávét, ezerszer jobban érzem magam, nincs légszomjam, nem vagyok folyton álmos, nem lila a szemem alatt a bőr stb.
A te esetedben valószínűleg alaposabb kivizsgálásra van szükség. Ha egy doki nem tud mit mondani, menj el másikhoz. És szerintem megéri magándokit keresni, azok jobban foglalkoznak a páciensekkel és hajlandóak talán gondolkodni is.
Amit meg te magad tudsz tenni: jól átgondolod, hogy tényleg eszel-e mindenből eleget. Nem elég sok zöldséget és gyümölcsöt enni, azoknak is nagyon változatosnak kell lenni. Bizti találsz valamien "extraváltozatos" diétát, az ilyenek segíthetnek egy jó étrend összeállításában.
Drukkolok, hogy megoldódjon a problémád! Kitartás!
Nem akarlak megijeszteni, de ez lehet Crohn betegség is a tünetek alapján. Gondolom ilyen irányban még nem vizsgáltak.
Minél előbb menj el a háziorvoshoz és kérjed a további kivizsgálást, mert az, hogy néhány (leggyakoribb) dolgot kizártak, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden ok és semmi bajod.
Hát az a vicc, hogy több vérvételen is voltam és semmiből nincs hiányom...:S A fül orr gégész azt mondta, hogy a vitaminjaim a véremben megvannak csak a hajhoz nemjutnak már el :S a körmeim alapján azt mondta kálcium hiányom biztos van szóval kaptam rá gyogyszert ami homeopátiás, és cseppet ami szintén homeopátiás és a felszívódást segíti. Jó ideje szedem őket de semmi változás...:(
Köszi a választ, ezeknek az étrendeknek utána fogok nézni :)
Nem ilyen irányban tényleg nem vizsgáltak még, utána néztem a neten hogy mi is ez a betegség és hát lehetséges...:S Eléggé durvának tűnik szóval minél előbb elmegyek orvoshoz és kivizsgáltatom! Nagyon köszönöm!
Amit mindenképp tanácsolok, hogy kérj beutalót gasztroenterológushoz és ha még nem voltál, akkor endokrinológushoz.
Addig próbálkozhatsz ricinus olajjal, de amíg a belgyógyászati probléma megvan...
Na.Az egyik dolog:tényleg legyél hálás,amiért nem találtak nagyobb bajt!De tökéletesen értelek,mert úgy vélem hasonló a dolog áll fenn nálam is.Mindig hosszú,gyönyörű loboncom volt,aztán egyszer csak elkezdett lelapulni,hullani,hajgyógyász ugyanúgy tápanyaghiányt diagnosztizált,laborban minden oké(ami még nem jelenti azt,hogy tényleg így van,az eredményeket számítógép végzi,a vérben pedig csak nagyon súlyos esetben jelenik meg a hiány.
Amit én tettem:kevesebb sampon(az is natúr)hozzá rozmaring olaj és szódabikarbóna(ezek vízzel elkeverve)Mivel ez kicsit lúgos lötty,ezért almaecettel öblítem le a legvégén.SOSEM fésülöm vizesen(azóta lényegesen kevesebb hullik)vaddisznósörte kefét használok(ne haragudj szegény vaddisznó)amitől egészségesebb és sokkal szebb a hajam.Ennyit a külső dolgokról.Vitaminokkal foglalkozom,és nagyon sok nő jön hajhullásos panaszokkal.Két dolgot biztosan ajánlok nekik:Jó minőségű(!)és elégséges mennyiségű multivitamint(az esetek 80%-ban lelkendezve térnek vissza)illetve algát(Clorellát vagy még inkább spirulinát,annak magasabb fehérjetartalma miatt)az alga a felszívódási zavarodra is melegen ajánlott,mert az egyik legszervesebb,és legteljesebben felszívódó táplálékkiegészítő.Ha felszívódási zavaraid vannak erősen ajánlott a vitaminkiegészítés,mert ahogy a hajad jelez,úgy más testtájak is jelentkezhetnek,hogy éhesek maradtak...a legjobb felszívódási mutatókkal azok az ételek bírnak,amelyeket folyékony formában viszel be.Ajánlom elolvasásra Viktoria Boutenko a Nyers étel csodája c.könyvet.Az Ő férjének nem hogy visszanőtt a haja a gyakorta fogyasztott turmixold zöldségektől,de szinte teljes őszből visszabarnult(fotót is láttam!)Nagyon fontos,hogy a nyers ételekből jutunk kizárólag enzimekhez,tehát nagyon fontosak.A turmixolás pedig megéri a fáradságot.Ha pedig szilárd ételt fogyasztasz,türelmesen rágj meg minden falatot,mert a félig-meddig megcsócsált és leküldött viszonylag nagy darab étel pang a gyomorban,abból tápanyag felszívódás egyáltalán nincs.Azt hiszem minimum 38x javasolt megrágni az ételt.Kezdetben furcsának tűnik(csak ezen a földrészen)de az egészség és a felszívódás érdekében javasolt.Ha tényleg nincs góc a szervezetedben,és nem is stresszelsz erősen(az is okozhat hajhullást)akkor a tápanyagok ilyen formájú visszapótlása egyértelműen javulást fog hozni.Csak legyél állhatatos,akkor is,ha kezdetben kényelmetlen.A tejtermékekhez vissza ne térj!!Fested a hajad?Milyen sampont használsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!