Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hajam elgyengül, elvékonyodi...

A hajam elgyengül, elvékonyodik és már fele annyi sincs mint korábban szóval vészesen fogy! Úgy néz ki hogy felszívódási zavaraim vannak. Mit tehetnék ellene hogy megálljon a hajam gyengülése és vissza erősödjön/nőjön?! Részl. Lejjebb. FONTOS!

Figyelt kérdés
Az egykori hajmennyiségemnek már a fele is alig van meg, elvékonyodott és nagyon kevés lett és egyre csak fogy. Voltam góc kutatáson vérvételen és mindenféle vizsgálaton de semmi bajom nincs, azonkívül hogy kb a hajam fogyásával egyidőben vettem észre a tejcukor érzékenységre utaló jeleket (hasmenés tej ivás után, fehér nyálka a székletben). A bőrgyógyászom felszívódási zavarokra gondolt, aminek tünete a tejcukor érzékenység is. Elmentem egy hajgyógyászhoz aki ránézésre megmondta hogy ez nem kopaszodás (örökletes vagy stb) és megvizsgálta a hajhagymáimat ahol kiderült hogy teljesen táplálékhiányosak!! Mivel a szervezetem nem szívja fel rendesen a vitaminokat azok nem jutnak el a hajhagymáimhoz így azok elgyengülnek a hajam pedig kihullik és ami növekszik hajam túl gyenge ahhoz hogy erős hajszál legyen belőle. Azt javasolta hagyjam el a tejet teljesen az étrendemből amit meg is tettem de nem látok változást.. Ha valakinek hasonló problémája van azt kérem hogy ossza meg velem a tapasztalatait, vagy aki tudja mi a teendő ilyen felszívódási zavaroknál, szintén a tanácsát kérem!! Előre is köszönöm! 17 éves lány.

2011. ápr. 12. 16:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem vagyok rémnagy szakértő. Nekem a vasfelszívódással vannak gondjaim. Ilyen bajoknál szerintem mindig az a teendő, hogy

1. ki kell deríteni, miből van hiány

2. enni belőle sokat ÉS A LEGFONTOSABB

3. olyan dolgokat enni, amik SEGÍTIK a felszívódását ÉS

4. KERÜLNI azokat, amik gátolják.

Esetemben pl. bizonyos zöldségek segítik a vasfelszívódást, aminek önmagában nincs is vastartalma. Vagyis jól kell kombinálni a kajákat. AZtán pedig nem iszom se kávét, se teát, mert a tein és koffein csúnyán meg tudja akadályozni a vasfelszívódást.

Nekem erre egyébként némi böngészéssel sikerült rájönnöm, és bejött. Mióta elhagytam a teát kávét, ezerszer jobban érzem magam, nincs légszomjam, nem vagyok folyton álmos, nem lila a szemem alatt a bőr stb.

A te esetedben valószínűleg alaposabb kivizsgálásra van szükség. Ha egy doki nem tud mit mondani, menj el másikhoz. És szerintem megéri magándokit keresni, azok jobban foglalkoznak a páciensekkel és hajlandóak talán gondolkodni is.

Amit meg te magad tudsz tenni: jól átgondolod, hogy tényleg eszel-e mindenből eleget. Nem elég sok zöldséget és gyümölcsöt enni, azoknak is nagyon változatosnak kell lenni. Bizti találsz valamien "extraváltozatos" diétát, az ilyenek segíthetnek egy jó étrend összeállításában.

Drukkolok, hogy megoldódjon a problémád! Kitartás!

2011. ápr. 15. 12:27
 2/24 anonim válasza:

Nem akarlak megijeszteni, de ez lehet Crohn betegség is a tünetek alapján. Gondolom ilyen irányban még nem vizsgáltak.

Minél előbb menj el a háziorvoshoz és kérjed a további kivizsgálást, mert az, hogy néhány (leggyakoribb) dolgot kizártak, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden ok és semmi bajod.

2011. ápr. 16. 15:43
 3/24 A kérdező kommentje:

Hát az a vicc, hogy több vérvételen is voltam és semmiből nincs hiányom...:S A fül orr gégész azt mondta, hogy a vitaminjaim a véremben megvannak csak a hajhoz nemjutnak már el :S a körmeim alapján azt mondta kálcium hiányom biztos van szóval kaptam rá gyogyszert ami homeopátiás, és cseppet ami szintén homeopátiás és a felszívódást segíti. Jó ideje szedem őket de semmi változás...:(

Köszi a választ, ezeknek az étrendeknek utána fogok nézni :)

Nem ilyen irányban tényleg nem vizsgáltak még, utána néztem a neten hogy mi is ez a betegség és hát lehetséges...:S Eléggé durvának tűnik szóval minél előbb elmegyek orvoshoz és kivizsgáltatom! Nagyon köszönöm!

2011. ápr. 24. 18:37
 4/24 anonim ***** válasza:

Amit mindenképp tanácsolok, hogy kérj beutalót gasztroenterológushoz és ha még nem voltál, akkor endokrinológushoz.

Addig próbálkozhatsz ricinus olajjal, de amíg a belgyógyászati probléma megvan...

2011. nov. 25. 22:01
 5/24 A kérdező kommentje:
Pont ma voltam újra (másodszor) a gasztroenterológusomnál, vittem neki az eredményeket. Az ég világon mindenféle vizsgálatot megcsináltak pajzsmirigy, vese, ételallergiák, székletminta, ultrahangok, fül orr gégészet, mindenféle góckutatás, nőgyógyász...és mind mind negatív...tejcukor érzékeny vagyok és asztmás, poratka allergiás, ennyi. :( Lehet hogy örülnöm kéne annak, hogy semmi belső problémám nincs, de mégis el vagyok keseredve mert egyszerűen nincs meg az oka annak hogy mitől tűnik el a hajam. :( Mert azóta már még kevesebb és egyre csak fogy...teljesen tanácstalan vagyok, most már tényleg nem tudom kihez kéne fordulnom...
2011. nov. 25. 22:18
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Na.Az egyik dolog:tényleg legyél hálás,amiért nem találtak nagyobb bajt!De tökéletesen értelek,mert úgy vélem hasonló a dolog áll fenn nálam is.Mindig hosszú,gyönyörű loboncom volt,aztán egyszer csak elkezdett lelapulni,hullani,hajgyógyász ugyanúgy tápanyaghiányt diagnosztizált,laborban minden oké(ami még nem jelenti azt,hogy tényleg így van,az eredményeket számítógép végzi,a vérben pedig csak nagyon súlyos esetben jelenik meg a hiány.

Amit én tettem:kevesebb sampon(az is natúr)hozzá rozmaring olaj és szódabikarbóna(ezek vízzel elkeverve)Mivel ez kicsit lúgos lötty,ezért almaecettel öblítem le a legvégén.SOSEM fésülöm vizesen(azóta lényegesen kevesebb hullik)vaddisznósörte kefét használok(ne haragudj szegény vaddisznó)amitől egészségesebb és sokkal szebb a hajam.Ennyit a külső dolgokról.Vitaminokkal foglalkozom,és nagyon sok nő jön hajhullásos panaszokkal.Két dolgot biztosan ajánlok nekik:Jó minőségű(!)és elégséges mennyiségű multivitamint(az esetek 80%-ban lelkendezve térnek vissza)illetve algát(Clorellát vagy még inkább spirulinát,annak magasabb fehérjetartalma miatt)az alga a felszívódási zavarodra is melegen ajánlott,mert az egyik legszervesebb,és legteljesebben felszívódó táplálékkiegészítő.Ha felszívódási zavaraid vannak erősen ajánlott a vitaminkiegészítés,mert ahogy a hajad jelez,úgy más testtájak is jelentkezhetnek,hogy éhesek maradtak...a legjobb felszívódási mutatókkal azok az ételek bírnak,amelyeket folyékony formában viszel be.Ajánlom elolvasásra Viktoria Boutenko a Nyers étel csodája c.könyvet.Az Ő férjének nem hogy visszanőtt a haja a gyakorta fogyasztott turmixold zöldségektől,de szinte teljes őszből visszabarnult(fotót is láttam!)Nagyon fontos,hogy a nyers ételekből jutunk kizárólag enzimekhez,tehát nagyon fontosak.A turmixolás pedig megéri a fáradságot.Ha pedig szilárd ételt fogyasztasz,türelmesen rágj meg minden falatot,mert a félig-meddig megcsócsált és leküldött viszonylag nagy darab étel pang a gyomorban,abból tápanyag felszívódás egyáltalán nincs.Azt hiszem minimum 38x javasolt megrágni az ételt.Kezdetben furcsának tűnik(csak ezen a földrészen)de az egészség és a felszívódás érdekében javasolt.Ha tényleg nincs góc a szervezetedben,és nem is stresszelsz erősen(az is okozhat hajhullást)akkor a tápanyagok ilyen formájú visszapótlása egyértelműen javulást fog hozni.Csak legyél állhatatos,akkor is,ha kezdetben kényelmetlen.A tejtermékekhez vissza ne térj!!Fested a hajad?Milyen sampont használsz?

2011. dec. 10. 19:27
 7/24 anonim ***** válasza:
Fogászaton is voltál?Gyökér kezelt fogad van?
2011. dec. 10. 19:28
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
És még valami,ami nem is értem hogy maradhatott ki:nem tudom sportolsz-e.A hajas fejbőr a test egyik legtávolabbi pontja,ahova,ha lelassult a vérkeringés a legnehezebben jutnak el az éltető oxigén s a tápanyagok.A vérkeringés felpezsdítéséhez és a tápanyagok továbbításához érdemes rendszeres sportba kezdeni!
2011. dec. 12. 16:30
 9/24 A kérdező kommentje:
A hajam kb hatszor volt befestve összesen de kb fél évente festettem. Másfél éve volt utoljára kb befestve, amióta elkezdődött ez a hajprobléma nem merem befestetni. Viszont van egy ikertestvérem, neki ugyanez a problémája csak neki két évvel előbb jelentkezett ez az egész, és borzasztóan kevés már a haja, sokkal kevesebb mint az enyém, és ő soha nem festette a haját! Pantene sampont használunk már elég régóta, egy ideig a hajgyógyász által felírt korpásodás elleni gyógysampont használtuk, igaz h kevésbé volt korpás a hajunk de a hajhulláson nem változtatott semmit. Nem is azzal van a probléma hogy nagyon hullik, mert vészes hajhullása egyikünknek sincs, hanem hogy folyamatosan fogy a hajunk és nincsenek új baba hajak új növekedések...a hajgyógyász szerint vannak babahajaink csak nagyon gyengék és nem tudnak megerősödni és ez valószínűleg a felszívódás miatt van, mert nem jutnak elég tápanyaghoz. Szóval igen, szerintem is itt van a probléma, ráadásul mindkettőnknek akkor kezdődött el az egész amikor a tejcukor érzékenységünk is kialakult. Már jó ideje rengeteg vitamint szedünk és próbálunk minél több zöldséget gyümölcsöt enni, és elkezdtünk combucha teát inni ami elvileg nagyon jól segíti a felszívódást és sokaknak megerősödött a haja tőle! A tejet mindketten elhagytuk viszont sportolni egyáltalán nem sportolunk...!! Nagyon köszönöm a tanácsokat mindenképp és minél hamarabb elkezdünk valamit sportolni és minél többet mozogni, mert biztos vagyok benne hogy akkor ez is a probléma része, és ezentúl turmixolni is fogok, amit idáig szintén nem tettem! Nagyon remélem hogy az életmód változtatás segíteni fog, és bízom is benne hiszen más oka már tényleg nem lehet! Ja és természetesen fogorvosnál is voltam, egyetlen tömött fogam van és gócot sem találtak!
2012. febr. 17. 23:17
 10/24 A kérdező kommentje:
Gondoltam megírom, hátha valaki akinek hasonló problémája van itt olvasgat, hogy immár 19 évesen kiderült mi a probléma. Hormonok miatt tűnik el a hajam, valamilyen férfi hormonból túl sok van, és ez miatt férfiasan kopaszodik a fejem. Amikor először voltam hajgyógyásznál ő kizárta ezt a problémát, de most hogy újra elmentem két évvel később megállapította hogy ez egyértelműen hormonbaj. Azt mondta hogy két évvel ezelőtt még nagyon keveset tudott erről a dologról, de a természetgyógyászat olyan gyorsan fejlődik és most annyit foglalkoznak ezzel a betegséggel hogy sokkal többet tud ő is és folyamatosan újul ez a dolog. Gyógyítani nem lehet sajnos =( kezelni tudják, az összes hajamat nem is de sokat visszatudnak hozni és helyreállítani a dolgokat a fejbőrömben ami persze a rendszeres kezelés nélkül felbomlana és újra kezdődne. A hajgyógyászom szerint el sem hinném mennyi lány keresi meg ezzel a problémával és hálistennek ma már tud rajtuk segíteni is. Szóval a hajvesztéssel küszködőknek üzenem, ha minden orvosi vizsgálat negatív és nem tudják mitől tűnik el a hajuk IRÁNY A HAJGYÓGYÁSZAT, higgyétek el ez az egyetlen dolog ami segít, a sok hülye kencefice meg tabletta nem jó semmire...lassan 5 éves szenvedés után mondom ezt ha nem próbáltam ki mindent akkor semmit. :(
2012. dec. 30. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!