Kizárólag akkor bánt a gyomor savam, ha éjszaka kell valamiért fent maradnom, vagy éjjel kelek fel dolgozni. Máskor gyakorlatilag soha. Édesapám ugyanígy van vele. Mi lehet a baj?
Nekem is hasonló van. Nekem akkor sok a savam, amikor mondjuk este 10-kor kajálok, de hajnali 3-kor már fel kell kelnem. Viszont ha mondjuk csak reggel 6-kor kelnék, nem lenne probléma.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vacsira csak könnyű kaja és lefekvés előtt két órával eszem utoljára. Így nem jelentkeznek a tünetek.
Próbáld ki, egy próbát megér, ártani nem fog.
Grapefriut és citromlevet már én is próbáltam, és mivel azok savasak, hánytam utánuk, nem nyugtatta meg a gyomrom...
Este rossz ötletnek tartom. nappal nemgond, de este... nálam rossz hatása volt, még nappal is néha van ezektől a gyümölcsöktől savam.
A citrom és grapefruit leve valóban savas, de az emésztés során lúgos anyagokra bomlik, ezért éppen a savasodás ellen hat.
Csak a 100%os lé, mert a műleveket borkősavval, meg ilyenekkel savanyítják.
Édesanyámnak ugyan ez a problémája,ha éjszakára van beosztva dolgozni,állandóan gyomorsavval küzd. Olyankor Ő is savlekötőt vesz be,mert egyébként nincsenek ilyen gondjai.
A lúgosító étrend nagyon jó,vannak teák is rá,de én ha ilyesmi bajom van,akkor megeszem egy szelet pirítóst,és elmúlik. Vagy esetleg egy kis citromos vizet iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!