Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem eszem sokat, mégsem...

Nem eszem sokat, mégsem fogyok és nagy a hasam, miért?

Figyelt kérdés
Nem mozdul a súlyom akárhogy csinálom. A hasam viszont nagyon nagy és kemény. 37 éves vagyok, 125 kg.
jan. 27. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%
Szia! Hiába eszel keveset, mert ez nagyon rossz amiket eszel. Olvass utána a kalóriaszámlálásnak és a makróknak. Alapszinten tudok segíteni ha írsz üzenetben, ha megteheted esetleg keress fel dietetikust/táplálkozási tanácsadót
jan. 27. 20:05
 12/20 A kérdező kommentje:

#11 Szia!

Ma ettem:

200 g cottage cheese

4 szelet sonka

1 szelet tk. kenyér

1 paradicsom

Fél kápia paprika

1 zöld alma

1 normál adag lecsós (natúr) tarhonya

1 lapostányér saláta zöldségekből, 1 főtt tojásból, kevés csirkemellből

2 mandarin

Igazából nem az evéssel van problémám, hanem a hasammal.

Valószínűleg cukorprobléma, terheléses vizsgálatra megyek majd. De régebben a pajzsmirigy értékeim sem voltak teljesen jók, csak akkor legyintett rá az orvos, ahogy a cukorra is.

Elképzelhető, hogy azóta rosszabbak az értékeim, mert elég súlyos tüneteim vannak.

Arra lettem volna kíváncsi, mi okozhatja csak a has növekedését, de már a kérdésem is áttették másik kategóriába.

jan. 27. 20:21
 13/20 anonim ***** válasza:

Túl keveset eszel. Valahogy meghíztál 125kg-ra, nem is értem, most hogy bírod ki ennyi étellel? Értem én, hogy most gyorsan szeretnél lefogyni, de egyrészt ez nem fog menni, másrészt tarthatatlan is hosszútávon. Ha kínok között le is fogysz, pikk-pakk vissza fogsz hízni. Jojó effektus.

Nem tudom, milyen magas vagy és milyen az aktivitásod, de eddig biztosan megettél minimum 4 ezer kalóriát, hogy 125kg-ra felhízz. Amiket fent sorolsz, az 1000 kalóriát jó, ha alulról súrolják. Jaj bocsánat, a tarhonyát nem láttam, akkor nagyjából oké. De ha eredményt akarsz elérni, akkor felejtsd el azt, hogy ,,normál adag", ,,marék", ,,lapostányér"

Ételeket nem így mérünk! Tessék venni 4 ezer forintért egy konyhai mérleget és nyersen! elkezdeni mérni az ételeket, összetevőket.

Hadd ne mondjam, hogy az én normál adagom 70 kilósan nem egyenlő a te normál adaoddal. Lehetett az az adag 350 gramm étel is, meg 600 gramm is. Nagyon nem mindegy. Ahogy én is bele tudok markolni úgy a csipszbe, hogy ömöljön ki a tenyeremből, meg úgy is, hogy 3 szemet veszek ki. Lapostányérom is van otthon van 4 féle méret. Ezek nem mértékegységek.

Javasolnám, hogy írd be a keresőbe, hogy TDEE kalkulátor és számold ki, mennyi az alap anyagcseréd és az alá semmiképp se menjél.

A kalóriabázis ingyenes felület, ott tudnád vezetni és számolni, hogy mit eszel, vagy a Yazio alkalmazás.

Tök jó, hogy eszel gyümölcsöt és zöldséget, de nem ezektől fogsz lefogyni. Én is fogytam 20kg-ot úgy, hogy utálom a zöldségeket és a salátákat. Egészséges persze, én is eszem néha egy kis paprikát, paradicsomot vagy uborkát, de csak a főételek vagy egy szendvics mellé, nem salátaként.

A kalóriákat is fokozatosan kellene csökkentened. MOst, 125kg-val lehet, hogy 2500 kalórián is elkezdenél fogyni, de ez 110 kilósan már csak 2300 kalória lesz és így tovább.

Ne egyből drasztikus változásokat hozz, mert jelenleg kevesebbet eszel, mit ami a tested alapvető funkcionálásához szükséges. Egészségtelen és több kárt okozol, mint hasznot.

Használd a netes kalkulátort, amit mondtam és kezdd el nyersen mérni az ételeidet és azokat számolni, naplózni. Egyél változatosan és a cukros üdítőket, nasikat, gyorskaját, sültkrumplit stb felejtsd el. Kezdj el minőségi ételeket fogyasztani és kezdetnek minél többet sétálni naponta. Minimum 10ezer lépés. A séta senkinek sem megterhelő, tökéletes mozgásforma.

És azt szögezzük le, hogy nem a lehetséges rossz értékeid miatt híztál meg vagy nem tudsz fogyni. Pont fordítva. Azért lesznek rosszak az eredményeid, mert el vagy hízva. Életmód váltással tudsz a legtöbbet segíteni magadon. Mozgás és étkezés. Ha kapsz is valami gyógyszert, ne attól várd majd a csodát, mert az max segít beállítani az értékeidet, de ha folytatod ugyanazt az életvitelt, amit eddig folytattál, nem lesz semmi változás.

Fogadd meg a tanácsaim és sok sikert.

jan. 28. 09:36
 14/20 anonim ***** válasza:
26%

Amíg nem állsz neki kalóriát számolni, addig hagyjuk is a dolgot, mert nem fogsz lefogyni.

Lehet nekem is beszólni.

jan. 28. 11:47
 15/20 anonim ***** válasza:
125 kilóval mégis milyen hasadnak kéne lennie, homorúnak?
jan. 28. 18:36
 16/20 anonim ***** válasza:
22%

Nem értem a "túl keveset eszel" kommentet és az állandó kalóriázást sem, sok dologról nagyon le kéne már szokni, mindenki egyedi. Én ennyit sem eszek, minden kalóriaszámláló szerint híznom kéne, már ez ellentmond itt mindennek, közben tartom a leadott súlyomat.

Az is lehet, hogy valamilyen betegség húzódik emögött. Természetesen pontosan ezért sem lehet jól válaszolni.

Az első megadott nap tényleg nem volt tökéletes, de például a második kifejezetten jó.

jan. 29. 12:35
 17/20 anonim ***** válasza:
16%

14~

Attól sem feltétlenül fog lefogyni és még rosszul is lehet...

jan. 29. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:
85%

Mindenki egyedi, persze, de attól még kaloriadeficit nélkül nem lehet lefogyni. És olyan sem létezik, hogy valaki deficitben nem fogy. Ha valaki nem fogy deficitben, az nincs deficitben, csak azt hiszi. Ez ilyen egyszerű.

Az, hogy valaki csak betippeli, hogy na nekem 1500 kaloriara van szükségem, eszik 1500 kalóriát és nem fogy, akkor sajnálom, de számára még kevesebb kalóriára lenne szüksége és nem találgatni kellene. Vagy, ami még gyakoribb, hogy valaki csak azt hiszi, hogy keveset eszik, egyébként meg fogalma sincsen róla. Kérdező is nagyon szemlélteti ezt az általa megadott adagokkal. Már 1x le lett írva, hogy az nem mértékegység, hogy ,, egy normál adag" , meg ,,egy tányér".

Hadd ne kelljen már azon vitatkozni, hogy egy tányérra ki tudok szedni 150 gramm tarhonyat is 150 gramm hússal, ami megfelel egy "normál" 6-700 kalorias etkezesnek, meg bele tudok szedni dupla ekkora adagot is, és máris 1000 kalória fölé rúg az érték. És akkor jajj, nem ettem sokat, csak egy kis salátát meg egy "normál" adag főtt ételt. Olyanokba már bele sem megyek, hogy az sem mindegy ,hogy egy kiskanál olajat vagy zsiradékot rak valaki a főzni való alá, vagy 3 decit. Na meg az üdítők, a napi több tejes kávé, csak egy falat ebből, csak egy falat abból, amit sokan nem is számolnak. Egy diétás csökkentett cukortartalmú uditoben is van 20 kalória/deci. Ha valaki megiszik ebből 2 liter naponta, máris bevitt 400 kalóriát fölöslegesen. De nem számolják , mert rá van írva, hogy "light" meg "diet". Egy deci tejben is 45 kalória van, ha valaki megiszik napi 3 kávét csak 1 deci tejjel, az is 140-150 kalória. De nem számolják, mert az csak kávé.

Szóval hagyjuk ezt, aki odafigyel és nem b.ssza át önmagát és deficitbem van, az bármilyen betegség ellenére fogyni FOG. Ha valaki nem fogy, akkor nincsen deficitben. Mondom ezt úgy, hogy én sem voltam soha sem szálkás és küzdelmes számomra is a fogyás, de nem b.szom át magam és vettem a fáradságot kitapasztalni, mennyi az a kalóriamennyiség, ahol szépen elkezdenek lemenni rólam a kilók és figyelek a makro tápanyagokra is. Nálam 1800 kalória körül van az, hogy heti fél kiló szépen lemegy. De én emellett heti 4x súlyzós edzek. És nem csipegetek falatokat, meg nem tányérra számolom a kaját, hanem nyersen, grammra. Érdekes, valóban.

jan. 29. 15:23
 19/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát igen, minél nagyobb darab valaki, annál méretesebbet jelent nála a "normál adag" is. Étteremben is milyen "normál" adagok vannak már, leborul a tányérról, akkora.
jan. 29. 17:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Na ja. Én ma "csak" egy normál adag bamba marhas hamburgert ettem sultkrumplival. Ennek az értéke kb 1600 kalória, és 1700-on dietazom most. Ha emellé ettem volna még egy "normál" adag reggelit és vacsorát, máris 3000 körül ettem volna ma. 🤡
jan. 29. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!