Mit kezdjek magammal, ha nő létemre túl nagy az étvágyam?
172/77 vagyok jelenleg és mióta az eszemet tudom, küzdök a sulyommal. Tudom, kaloriafeficit.
De ez kicsit komplexebb. Általában télen szépen le tudok diétázni 6-7 kg-ot, de az nyártól év végéig mindig visszajön. Az a helyzet, hogy nyaranta nincs sem kedvem, sem időm főzni, rengeteg a munka, a túlóra, hetvegezes. Telente van kényelmesen időm kimaxolni. Olyankor oda tudom figyelni a kajara és az edzésre is jobban. Heti 4x járok kondiba, megerőltető súlyzós edzést végzek progresszioval, mellette minden nap törekszem a legalább 10k lépésre. Szabadnapokon sem itthon fekszem, hanem megyek, sétálok, turazok, futok, tekerek, stb. Tehát az aktivitással nincs gond. Viszont őszintén szólva az egészséges ételektől meg a szamolgatasbol már elegem van. Tini korom óta ezt játszom és még soha nem sikerült elérnem, hogy legalább nagyjából lapos legyen a hasam. Elegem van a csirkemellbol, elegem van a kötelező zöldség evesbol. Persze igyekszem olyan kajakat csinálni, amiket szeretek is és bele is fér a keretbe, de valami sosem az igazi. Vagy a fehérje alacsony, ha néha elengedem, vagy túllépem a keretem, vagy nap végére éhen halok és ráadásul olyanokat ettem akkor, hogy nem is élveztem.
1700-1800 kalória lenne nekem a kb 500 kalorias deficit, de egyszerűen úgy érzem, hogy éhenhalok mellette. Tudnék annyit enni, mint a fizikai munkát végző 100+kg-os párom. Mit tudok ezzel kezdeni? Másoknak hogy van ehhez kitartása? Évről évre ugyanaz a lemez, kicsit nem figyelek oda es már jön vissza minden. Én nem tudok életem végéig ilyen alacsony kalorian létezni.. bezzeg ami visszajön, még véletlenül sem a fenekemre, hiába farizom hangsúlyos az edzésem. A belem nő csak és tök előnytelen az összkép. Nem is látszik feszenges nélkül, hogy 4 éve gyilkolom magamat a teremben.
A baj az, hogy szerintem túl szigorúan veszed és nem is szeretettel csinálod, hanem ordít az írásodról, hogy zsigerből utálod, amit csinálsz. Nem muszáj az edzőteremben a súlyokkal kínoznod magad, ha nem szereted. Válassz olyan sportot, ami kedvedre való. Én is eljártam kondizni, de nekem a monotonitás nagyon frusztráló és abba is hagytam. Sokkal jobban illenek hozzám az olyan sportok, amiknek vannak egyéb aspektusai is, mint az izomépítés. Ilyen pl. a szórakoztató jelleg (teremsport, csapatsport, labdajátékok) vagy a spirituális úton történő (jóga, pilátesz). Érted. Ami nem lestrapál, hanem lelkileg is feltölt :). Lehet neked is ilyesmi hiányzik. A lényeg, hogy azért csináld, mert szereted csinálni és ne azért, mert ez folyik a csapból.
Meg ez olyan valamit valamiért dolog. Ha nem teszel semmit azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben, magától nem történik semmi az elhízáson kívül. Én is szeretnék egész nap csipszet enni a kanapén, de a biológia sajnos nem a haverom a tervben :D Ezért tenni kell és pont.
Edzeni szeretek. Csak azért írtam, hogy gyilkolom magam a teremben, hogy átjöjjön, hogy nem 1-2kg-os kézisúlyoktól és itthoni tornától várom a fejlődést. :D
Igen, valóban már kicsit feszültté tesz a helyzet, mert ha már nem fogyok/nagyon nehezen, akkor legalább a seggem nőne. Na de nem nő!!!! :D és ez a 2 bosszant összességében. Sok ilyen tartalomgyartot követek különböző platformokon, sokakat nagyon szeretek, tök jól bemutatják, hogy kell szabályosan végezni 1-1 adott feladatot. Viszont nekik tömegeles alatt látványosan nő a célzott izomcsoport is, aztán diéta alatt szépen leadják a felesleges zsírt. Amiben tudom, hogy nem kevés munka és kitartás van, de nálam akkor miért nem működik? A fenekem az évek alatt éppen csak annyit fejlődött, hogy már nem olvad be a hatamba, mint a síkság. Szép kerek vallakat is szeretnék, de a karomon az a szép csík sem jön elő. Nyilván le kellene diétázni a védőréteget, de az sem megy. És oké, szeretek enni, ezzel tisztában vagyok. De azért ha nem figyelek annyira sem a csoki meg a chips megy. Akkor is figyelek arra, hogy kellő fehérjét egyek, eleve nagyon húsos, sajtos, tojásos vagyok. Max olyankor nem porciozom annyira a mérlegen az adagokat, de nyilván mivel évek óta meregetek és számolok, már szemmertekre is elég jól megy. Nyilván azért hizok, mert többet eszek, mint kéne. Nem altatom magam. Viszont javarészt minőségi kaját viszek be, max többet. Akkor miért a belem nő az izom helyett, ennyi edzés mellett? Kezdem feladni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!