Hogyan fogadtassam el a családommal és saját magammal, hogy vegetáriánus vagyok?
3 éves korom óta nem eszek húst. De semmilyen formában.
Anya mesélte, hogy egyszer egy pillanat alatt elhatároztam és azóta tartom. Nyaralni voltunk és az ebédet rendelést kellett leadni, majd elkezdtem kiabálni, hogy az enyémbe véletlenül se tegyenek húst, mert vegetáriánus vagyok.
Anya nem értette, hogy magát a fogalmat honnan szedtem, meg azt, hogy ne egyem meg, mert elméletileg nagyon szerettem.
Ott hagytak kibontakozni, úgy gondolták, ha nem akkor nem. Majd ha kívánom úgy is eszek. Ennek már 17 éve. Azóta sem ettem egy falatot sem, pedig nagyon sok jó illatú étel van amit szívesen megkóstolnék, például nagyon vonz a mézes rántott csirke mell golyó. De nem tudom megenni, beveszem a számba és hányok. Nem csak öklendezek, ami bent volt az kijön. És ez minden húsfélével, mostmár a zsírral kapcsolatosan is így érzek. A zsírban sült palacsintát sem tudom megenni. Pedig azt azért csak csak, mert a zsír kell a vitaminok felszívódásához.
Sajnos mostmár olyan szintre süllyedt ez a nem hús evés, hogy a fehérje szintem szinte nulla. Nincs egy csepp izmom se, szálkás vagyok és zsíros. Mi hol van rajtam...
Nem tudok edzeni fenékre sem, nagyon bánt, az eszem is mindig szét van, mintha demenciás lennék.
Már a tojás is nehezen megy le, mert az meg egy kiscsirke élete lehetett volna.
Mit tegyek? Annyira szeretném szeretni. 🥺
20l
Nem értem. Most akkor az a kérdés, hogy fogadtasd el, hogy nem eszel húst, vagy hogy hogy szeresd meg?
Amúgy a szüleid elég nagyot hibáztak akkor és ott.
Rosszul táplálkozol, azért nem oké a fehérjeszinted.
Semmi gond a veganizmussal, de sokkal nagyobb tudatosság szükséges pont ez miatt, szóval keményen nézd át a kajálásodat, és állíts össze egy fehérjében gazdag étrendet.
De ha a hús nem is, pl a túró, meg tojás, hal sem?
Pedig igazuk van a vegáknak itt, a fehérjét lehet pótolni növényi ételekből. B12 vitamint viszont szedjél.
Az az undor meg kiscsirke így meg úgy, el kell fogadnod hogy az állatok egymásból táplálkoznak.
Feltételezem az utolsó nekem szól. Egyáltalán nem értékeltem senkit, mert úgy gondolom, hogy itt nincs rossz és jó válasz, hasznos vagy haszontalan.
Így se zöldet se pirosat nem adtam. Viszont engem is érdekelne, hogy ki tette és milyen indokkal.
Mindegyik válasszal teljesen egyet tudok érteni.
A fehérje étrendemet tervezem, hogy össze álljon egy jó étrendem.
Köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!