Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan vonjam meg magamtól az...

Hogyan vonjam meg magamtól az ételt?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon édesszájú vagyok, ha meglátok mondjuk az asztalon valami csokit vagy sütit nehezen fogom vissza magam, hogy legalább egy kicsit ne egyek belőle. Egyébként a súlyommal nincs gond, sokak szerint vékony is vagyok, ami valószínűleg azért van mert evészavaros (bulimia+anorexia)voltam(néhány hónapja kezdtem rendbejönni), testképzavarral, sokszor megvontam magamtól az ételt, de ebből egy idő után elegem lett és elkezdtem megint enni, de félek, hogy elhízok :( néha még most is kihányom az ételt, ha nagyon megbánom, hogy ettem. Sajnos nagyrészt az ilyen vackokon élek (csoki, süti, kenyér, néha gyümölcs) de semmi más tápanyag nincs rendesen a szervezetemben. Mindegy, kicsit eltértem a lényegtől elnézést, tehát a célom az lenne, hogy hogyan legyek képes nemet mondani az ételre? Mikor még evészavarom volt, akkor persze könnyű volt nemet mondani rá, de most meg már úgy érzem nem lennék rá képes. Annyira jól tud esni ha eszek, viszont bűntudataim még mindig vannak utána.

16/L

dec. 8. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Akkor is bűntudatod van, ha olyat eszel, ami egészségesebb? Ne vond meg magadtól az ételt, csak ne csoki meg süti legyen a főbb táplálékod.
dec. 8. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még most is van....

Jelenleg milyen magas, hány kg vagy?

Lehet, kellene magad mellé egy afféle hajcsár, aki kontrollál

dec. 8. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mért nem eszel normálisan? Anyád nem biztosít napi 3-szori étkezést megfelelő tápanyagokkal? Jársz pszichológushoz? Elengedhetetlen!
dec. 8. 19:14
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nm megvonás kell, hanem váltás. Vannak kis energiatartalmú ennivalók, azokat kell enni, ha éhes vagy, pl. főtt cékla, savanyított káposzta.
dec. 8. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Még most is elég komoly evészavarod van, ez a nagy helyzet.

Menj el orvoshoz, mert a bulimia nem játék, de a kérdésedből látszik, mennyire benne vagy még mindig.

dec. 9. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:
néha még most is kihányom az ételt, ha nagyon megbánom, hogy ettem - te nem VOLTÁL bulimiás, hanem kőkeményen az vagy!
dec. 9. 12:05
 7/7 anonim válasza:
Szia, úgy, hogy ilyen háttérrel rendelkezel, egy ideig még normális hogy bűntudatod van, de tudatosítanod kell magadban, hogy nincsen veled semmi probléma és átgondolni,m megérteni, h miért is van pontosan bűntudatod és tényleg szükség van-e erre.
dec. 11. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!