Sokkal egészségesebb, sokkal etikusabb, sokkal környezetbarátabb, mint a hagyományos. Akkor miért nem követ már mindenki inkább növényi étrendet?
Ha minden tápanyag bevitelére, akár pótlására odafigyelünk, és gondosan állítjuk össze , a vegán étrend az egyik legegészségesebb választás, de a nyugati tipikus étrendet magasan veri mindenhogy. Etikusságról és környezetvédelemről beszélni se kell, egyértelmű.
Akkor mi az, ami a húsevés mellett tartja az embert még mindig? Húsra semmi szüksége az embernek, nem vagyunk ragadozók. Megszokás az oka? Vagy a tájékozatlanság? Miért ennyire szerves része a nyugati világban s húsevés az emberi mindennapokban, hogy azért néznek furcsán rád, ha te nem eszel?
"Nyilván rohadt egészséges a csak növényi táplálkozás, ha pótolni kell a tápanyagokat."
Csak szólok, hogy ezekből a tápanyagokból, B12, D3 vitamin, omega-3 zsírsavak, a nyugati étrendet követő húsevőknél is sokszor hiány van, és szedni kellene a legtöbb embernek étrendkiegészítőket, csak tesznek rá, azt hiszik, ha lemegy a bécsi szelet meg a felvágott, abban minden benne van... Ehhez képest egy vegán odafigyel a táplálkozására, és mindenből eleget visz be így vagy úgy.
"Te valamit nagyon félre értelmezel."
Mit is?
"Meg mi köze az evésnek az etikussághoz hogy hozod össze a kettőt ?"
Lemészárolod az állatokat, aztán megeszed őket... De előtte, hogy etesd az állatokat, akiket megeszel, erdőket irtasz, hogy legyen termőfölded hozzá... Ha nem is te teszed konkrétan mindezt, ezt támogatod anyagilag, amikor megveszed a karajt a hentesnél. Ez vajon etikus?
Nem igaz. Nem egéazségesebb. Mindkettő étrend egyformán lehet egészséges (és egészségtelen is).
Az azért mutat valamit, hogy nem véletlen vannak gumós fogaink. Az ember mindenevő
A kérdés pedog prrovokatív, ezért jelentem.
Vegán étreddel tényleg kisebb ökológiai lábnyommal lehet egészségesen táplálkozni. De ebből a szempontból a kevés állati termék, húst is beleértve (de nem 0) ugyanolyan jó. Plusz a növényi ételeknél is észnél kell lenni, se a repülőn szállított téli friss málna, se az avokádó nem túl környezetkímélő tudtommal.
A szokásos, normálnak tekintett húsfogyasztás, pláne az amerikai normál viszont mindenképpen túl magas környezetterheléssel jár.
Szerintem az okokat fölösleges ismételgetni, mindenki tudja, hogy miért esznek sokan szívesebben marhaburgert mint sárgaborsó pürét.
Mondjuk nagyon jó lenne, hogy a vegánok jórésze nem tolná ezt a "növényi étrend a jó, térj át rá"-propagandát.
Én 36 év alatt egy vegánnak nem szóltam még be, hogy miért nem eszik húst - a vegánok között miért érzi sok idióta kötelezőnek beleugatni a másik étkezésébe???
Kicsit magatokba szállhatnátok, mi hiányzik az életetekből - a húson kívül -, ami miatt kényszeresen belepfáztok a húsevők étkezési szokásaiba.
#7:
"Az azért mutat valamit, hogy nem véletlen vannak gumós fogaink. Az ember mindenevő"
Növényi és állati eredetű táplálékból is tudunk tápanyagokat kinyerni. Éppen ezért megválaszthatjuk, melyiket esszük. Alapvetően nincs szüksége mindkettőre a szervezetünknek. Egy húsevő ragadozó ezt nem teheti, húst kell ennie. Az ember abban a szerencsés helyzetben van, hogy választhat, melyiket eszi.
"A kérdés pedog prrovokatív, ezért jelentem."
Sok sikert, nincs olyan moderátor, aki ezt az ártatlan, tájékozódó kérdést provokatívnak fogja tekinteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!