Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire baj az ha az ember...

Mennyire baj az ha az ember ritkán eszik zöldségeket, gyümölcsöket?

Figyelt kérdés

#gyümölcs #zöldség #Ritkán eszik
nov. 13. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit jelent a ritkán. Az biztos, hogy az egészségnek rendkívül fontos aspektusa a táplálkozás, egészséges táplálkozás pedig nincs zöldségek és gyümölcsök nélkül.
nov. 13. 16:47
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

Óriási!

A napi ajánlott mennyiség a minimum 500 gramm.

Egyszerűen kell ahhoz hogy a vitaminokat, asványi anyagokat, ntioxidánsokat és rostokat bevidd, amire SZÜKSÉGE van a szervezetednek

nov. 13. 16:57
 3/10 A kérdező kommentje:
És ha tablettás vitaminokkal pótolja a hiányokat az ugyanúgy hasznosul mint ha zöldséggel, gyümölccsel vinné be nem?
nov. 13. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem.
nov. 13. 17:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem. Egyrészt rosszabbul, másrészt van amiből vitamin sincs.
nov. 13. 17:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Attól függ melyik ember.
nov. 13. 18:50
 7/10 A kérdező kommentje:
6os, Ezt hogy érted?
nov. 13. 18:51
 8/10 anonim ***** válasza:

7.

Hát, hogy 50 embernél baj, de a többi 8 milliárdnál nem, mert nem érdekel, mi lesz velük.

nov. 13. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Eléggé, a magas rostbevitel fontos lenne.
nov. 13. 19:54
 10/10 anonim ***** válasza:
21%

2~ Ez nálam megbukik, orvos is megbuktatta, dietetikus is megbuktatta. Nem fogyasztok annyit és a B-szintem mégis magasabb a megfelelőnél. (Ami egyéb kis problémákat okoz.) Képtelenség számolgatni is, nálam tanácsként megvétózták a kalóriaszámlálást is, kezd újra más idő járni a szakértőknél. Persze mindig kitalálnak valamit, a ráknak is mindig új oka van és soha nem fogják tudni tudományosan. :-) Tehát ezt az 500 grammot engedjük el, másképpen kell odafigyelni magunkra.

Egyébként konkrétan személyfüggő és helyzetfüggő ez is. Én például irodai dolgozó vagyok és hétvégenként mászkálok jobban vagy túrázok. A rostdús étkezéssel beállított fogyásom óta nem is tudok sokat enni, csak túra után 1 nappal leszek sokkal éhesebb. (Ami pont érthető.) Én 1 hónapban egy csomag almát eszek, zöldségeket főtt ételből eszek zöldfűszeresen, feldolgozott gabonákat eszek. Erre viszont odafigyelek, hogy naponta legalább 1 ételben legyen ilyen. Makkegészséges vagyok kicsit magasabb B-szinttel, nem szedek bogyót, lefogytam megfelelő szintre, kicsattanok, eltűnt az immunbetegségem. De persze aki például folyamatosan sportol vagy testépítő, annak többre van szüksége. Itt jön képbe az, hogy egyéni.

nov. 18. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!