Mennyire baj az ha az ember ritkán eszik zöldségeket, gyümölcsöket?
Óriási!
A napi ajánlott mennyiség a minimum 500 gramm.
Egyszerűen kell ahhoz hogy a vitaminokat, asványi anyagokat, ntioxidánsokat és rostokat bevidd, amire SZÜKSÉGE van a szervezetednek
7.
Hát, hogy 50 embernél baj, de a többi 8 milliárdnál nem, mert nem érdekel, mi lesz velük.
2~ Ez nálam megbukik, orvos is megbuktatta, dietetikus is megbuktatta. Nem fogyasztok annyit és a B-szintem mégis magasabb a megfelelőnél. (Ami egyéb kis problémákat okoz.) Képtelenség számolgatni is, nálam tanácsként megvétózták a kalóriaszámlálást is, kezd újra más idő járni a szakértőknél. Persze mindig kitalálnak valamit, a ráknak is mindig új oka van és soha nem fogják tudni tudományosan. :-) Tehát ezt az 500 grammot engedjük el, másképpen kell odafigyelni magunkra.
Egyébként konkrétan személyfüggő és helyzetfüggő ez is. Én például irodai dolgozó vagyok és hétvégenként mászkálok jobban vagy túrázok. A rostdús étkezéssel beállított fogyásom óta nem is tudok sokat enni, csak túra után 1 nappal leszek sokkal éhesebb. (Ami pont érthető.) Én 1 hónapban egy csomag almát eszek, zöldségeket főtt ételből eszek zöldfűszeresen, feldolgozott gabonákat eszek. Erre viszont odafigyelek, hogy naponta legalább 1 ételben legyen ilyen. Makkegészséges vagyok kicsit magasabb B-szinttel, nem szedek bogyót, lefogytam megfelelő szintre, kicsattanok, eltűnt az immunbetegségem. De persze aki például folyamatosan sportol vagy testépítő, annak többre van szüksége. Itt jön képbe az, hogy egyéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!