162 cm vagyok (47),45-48 kg közt mozog a súlyom,de igazán 45-46 kg-osan érzem jól magam a bőrömben. BMI szerint sovány vagyok és 57kg lenne ideális számomra,de ez irreális szerintem.BMI szerintem nem jól van meghatározva.Van valaki,aki hasonlóan van?
Figyelt kérdés
Ha 49 kg vagyok, konkrétan már nehezebben mozgok, látható a felesleg rajtam, 50+kg-osan el nem tudnám képzelni, hogy tudnék mozogni is egyáltalán. 49 kg-nál emiatt már oda szoktam figyelni, hogy ugorjon vissza a súlyom a számomra normál értékre. Nem vagyok anorexiás, eszem bármit is.szept. 24. 13:19
21/23 anonim válasza:
Bocs, 49 maradt meg bennem, de most látom, hogy az a kiló volt nem a korod. Nem is mostanra gondoltam a lépcsőzés problémát, hanem 70 évesen :)
De ha már sportolsz és sokat mozogsz akkor nincs probléma. Amúgy meg a BMI egy marhaság, egy statisztikus matematikus találta ki a nagy tömegek körbelüli számontartására, semmi köze nincs az orvosvilághoz, csak átvették valamiért. A BMI szerint egy 130 kilós body builder is annyira túlsúlyos, mint egy 130 kilós hájas ember. Mostmár van egy új rendszer, amit kezdtek bevezetni, de nem emlékszem a nevére. Az figyelembe veszi az izom vs háj mennyiségét. De az is csak háj alapú betegségek kockázatát tudja mérni.
23/23 A kérdező kommentje:
Anorexiás akkor lennék, ha ezzel a mérettel mondjuk a jelenlegi 45 kg-os súlyomról kezdenék el fogyózni mondjuk 40 kg környékére, azzal, hogy a 45 kg sok és kövérnek látnám magam. Nem, a jelenlegi súlyom teljesen jó számomra, nem gondolom magam kövérnek, mondjuk kimondottan soványnak sem, de igenis 49 kg-osan már nehezebben mozgok, látszik a súlyfelesleg, tehát 162 cm-es ember, ha meghaladja az 50 kg-ot és az nem izom, akkor az bizony picit már túlsúlyos, 55-60 kg-osan meg már nem enyhén az, véleményem szerint. 70 kg-osan meg kórosan elhízott kategória lenne, hisz az a normális súlyának másfélszerese pluszban! Persze egy sportoló más mindig, mert az izom nehezebb a hájnál, így nyilván az átlagosan sportoló, vagy nem sportoló emberek súlyáról beszélek. Tehát a BMI az ilyen méretű embereknél hatalmasat téved a kategorizálással. 69 kg-osan, ami még szerinte normális, mozdulni nem tudna egy ekkora ember, és komoly eü. kockázatoknak is kitenné magát, miközben a neten az olvassa, hogy nem is túlsúlyos?! Ez őrületes hiba szerintem. A 69-kg-os, mikor eléri az 50-kg-ot ki lenne írva, normál határán vagy, vigyázz, mert ha tovább hízol komoly veszélynek teszed ki magad és a szervezeted, akkor talán nem jutna el addig, hogy felhízzon 69 kg-ra, lehet megállna mondjuk 55-nél, ami már esetünkben a nagyon húsis kategória egyébként és korántsem az ideális, de még beleférne. Így viszont még 55-nél is legyint, hogy dehát a BMI szerint még hízni kéne, hogy tökéletes legyen az alakom. Szóval a BMI igenis óriási megtévesztést csinál az ilyen méretű embereknél. És csak nézzük meg mit okoz: a kommentek 3/4-e arról szól, hogy mi vagyunk gázak a normál súlyunkkal, mert nem képesek reálisan értékelni, ha van pici felesleg és hisznek a BMI számainak, ezáltal minket értékelnek testkép zavarosnak, anorexiásnak. Ezért veszélyes BMI, mert elhiteti a többséggel, hogy az a normális, aki 162 cm-esen 60 kg-os, miközben az már ekkora méretnél kórosan kövér (ha nem sportoló valaki).
okt. 9. 09:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!