162 cm vagyok (47),45-48 kg közt mozog a súlyom,de igazán
45-46 kg-osan érzem jól magam a bőrömben. BMI szerint
sovány vagyok és 57kg lenne ideális számomra,de ez
irreális szerintem.BMI szerintem nem jól van
meghatározva.Van valaki,aki hasonlóan van?
szept. 26. 10:18
12/23 A kérdező kommentje:
Szuper, köszi, akkor nem vagyok egyedül. Itt a többiek szerint testkép zavarunk van :), nekem is átlagos a testalkatom, de a BMI szerint híznunk kéne 10 kg-ot, mert, hogy úristen, de soványak vagyunk. :) Miközben 10 kg plusszal jönnének a "foggyál mán le, meg sportolj", típusú megmondó emberek. Pedig BMI szerint az lenne a "normális". Egyszerűen tudnom kellett, hogy van még olyan, aki nem beteg, hanem teljesen normál testalkat, nem sovány, nem kövér, eszik rendesen, és úgy ennyi kg.
szivesen a választ. A megmondó emberekkel meg ne foglalkozz(: Úgy vagy jó ahogy vagy.
szept. 26. 10:49
14/23 anonim válasza:
160 centihez a 45-max 50 kiló az ideális
a bmi a hurkakolbász-zabáló mélymagyar lakossághoz van igazítva, mert nálunk a molett is úgy regisztrál társkeresőre, hogy "telt szexi :)))"
ez a téma nem ér annyit, hogy topikot nyiss róla.
na, szevasztok
okt. 2. 01:07
"és 57kg lenne ideális számomra"
Én a webbetegen ( [link] ), meg a kalóriagurun is néztem, és ott nem csak egy számot írnak ideálisnak, hanem egy intervallumot is:
Az Ön ideális testtömege: "57.1 kg (48.6 kg - 65.6 kg)" - szóval a 48-50 kg is normális lehet az esetedben.
45-48 kg az enyhe soványság kategóriába tartozik.
okt. 2. 15:33
16/23 A kérdező kommentje:
14-es: a 162 cm-hez minimum a 49 kg a BMI szerint és nem a magyar emberek szerint. A topic annak szól, hogy ez egy fals szám, hisz 49 kg az nem a minimum, hanem a maximum kéne legyen, miközben a BMI szerint ehhez a mérethez a 66kg még mindig a normál súlytartomány! Ez totál nem jó adat, hiszen már 49kg-osan is látható felesleg (no nem katasztrófális nyilván, de már zavaró). Magyarul amit a BMI minimum súlynak állapít meg a normális tartományban, az már túlsúly valójában, ami azért erősen hibahatár felett van, hisz a BMI 17 kg-ot (!!!) téved esetünkben, ami rengeteg!
17/23 A kérdező kommentje:
Előző kommentem részben a 15-ösnek is szól!
18/23 A kérdező kommentje:
És ahol nemet, kort is meg kell adni pl itt:
[link]
Lehet látni, hogy a 45 kg kvázi a súlyosan sovány kategória határán van (néha vagyok 44-44,5 kg is, na annál már végképp beleesek ebbe, ráadásul nemsokára ugrom a korhatárban és akkor már a 46 kg is a súlyosan sovány kategória lesz), 46 kg is a mérsékelten sovány kategória! A vékony kezdődik 47,5-nél és
52 kg-tól értékelik normálisnak a súlyt, tökéletesnek pedig 60 kg-nál!!! :) És 70 kg-ig a normális kategóriának számít. Enyhe túlsúlyról csak 70 kg felett beszélnek!!! Szóval ez teljesen abszurd, hisz a túlsúly 48-49 kg-nál kezdődik esetünkben és nem 70 kg-nál, amit pedig a BMI vékonynak értékel? És erre még rátesz 22 kg-ot, mely a normális súlyunk fele pluszban?! Ez őrületes hibaszázalék.
Nem olvastam végig a válaszokat, bocsi, de nekem inkább az jön le, hogy nem alultáplált vagy, hanem izom hiányos. Főleg, ha esetleg ülőmunkát végzel, akkor 49 éves nőnek ez simán lehet. Érdemes lenne építeni, főleg combra, ugyanis a menopauza után sok nőnek csont ritkulása lesz és, ha elesel (mondjuk 60-70 évesen már) akkor eltörhet a csontod, ami ilyen korban már nagy gondokat tud okozni. Viszont bizonyított tény, hogy minél több comb izma van valakinek, annál kevesebb eséllyel esik el idős korban. És az ilyen izmokat nem 2 hónap kiépíteni és érdemes lenne már most rámenni a dologra. Nem gondolok én itt 200 kilós súlyzós edzésekre, de pl 10 kilós hátizsákkal lépcsőzni meg ilyenek. Esetleg hát izom, has izom is sokat tud segíteni, hogy később ne legyen derék fájásod, vádli, hogy tudj lépcsőzni egy bevásárlás után stb. Nem kell hájt felszedned magadra, ha nem érzed magad tőle jól, de a súly nem csak hájból áll, állhat izomból is.
okt. 8. 18:50
20/23 A kérdező kommentje:
Izom rámfér mindig, de alapvetően sportos alkat vagyok és sportos életet élek (nem terembe járok kondizni), nem okoz gondot a lépcsőzés, hátizsákkal sem. Egyébként a comb az első, amire rakódik a zsír, mikor mondjuk 46-ról meghízom 48-49-re. Nem is azzal kezdeném az izomépítést, mert nem akarok vastag combú lenni és az egyébként is erős, hanem mondjuk ahová elférne az izom növelés, az a karizom, vállak, hát felső része. Hasamon még most is látszik néhány kocka, szóval ott sem érzékelnék egetverő izomhiányt. Egyébként 47 éves vagyok, nem 49, de ez már pici részletkérdés, nincs sok jelentősége, hogy 47 vagy 49.
Kapcsolódó kérdések: