Mennyit kéne ennem ?Kéne kcalt számlálnom.
Sziasztok most kezdtem a gimit 160 cm 41 kg vagyok jelenleg nyáron elkeztem kcalt számlálni és lefogytam 7 kg ot ,azóta a menstruációm is elmaradt
Vissza szeretnék állni hogy újra kicsit több legyen a súlyom és ne legyen bűntudatom ha eszek
Szerintetek hogy kéne ,szeretném elkerülni a jojo effektus
Ui.:előre is köszönöm a segítséget.
Egyél többet mint eddig. Lehetőleg ne cukros meg feldolgozott dolgokból. Kezdetnek lehetne plusz egy étkezés. Ha esdig napi 4x ettél akoor legyen 5.
Az olajos mag is magyon jó. Mehet napi két marek simán pluszba afelett amit amúgy megeszel.
Mármint úgy értem nem túl sok 1800 kcal ?
Sajnos ebédre elégé megehezem így mindig megeszem az ebédet ma teszta volt pörköltet kb.250 g
Hátizé... szüleid hogyhogy nem vittek még orvoshoz? Egyrészt nagyon sürgősen menj orvoshoz (mármint pszichológushoz), pár hónap alatt borzasztóan sok 7 kg fogyás és minél kevésbé keveredsz bele ebbe a fogyok-hízok dologba, annál jobb.
Másrészt: nemcsak a kalóriák számítanak, hanem a tápanyagok is, pl. 16 évesen, heti 2 edzéssel a jó minőségű fehérje és szénhidrát qrva fontos lenne, szóval egy dietetikus sem ártana.
Harmadrészt: ezt honnan veszed, hogy 1000 kcal az ebéd? Eleve hogy lehetne minden ebéd pont 1000 kcal? Az nagyon sok, 250 g-nyi csirkepörkölt nokedlival tuti nem annyi.
Egyébként kb. 1700 kcal kellene a szintentartáshoz egy 160 centis 45 kg-os egyénnek, logikusan neked ennél jóval többet kell enned, kb. 2000 kcal-t, pláne az edzős napokon, mert a 41 kg rettentően kevés. De jó lenne, ha azt nem üres kalóriákból, gyorsan felszívódó szénhidrátból, cukros, zsíros nasikból, löttöykből tolnád be. Okostányérnak olvass utána, az jó kiindulási alap lehet. Napi 5x étkezés legyen meg. Reggelire-tízóraira-uzsonnára teljes kiőrlésű kenyér + felvágottak és sajt, margarin vagy vajkrém/sajtkrém és SOK zöldség, vagy natúr joghurt zabpehellyel, aszalt gyümikkel, olajos magvakkal, gyümölccsel, vagy zabpalacsinta túróval gyümölcsökkel vagy túrókrém gyümölcsökkel, magvakkal stb. Ebédet nem tudjátok megoldani másképp? Anyukád nem tud ebben segíteni, hoy legalább átmenetileg főz vagy főzzetek együtt vagy rendeltek neked valami egészséges ebédmenüt, amit beviszel? Ha nem is minden nap, heti pár nap legalább. Mert a sulis menza nem a legjobb.
A menzás étel tökéletesen. Pont úgy van összeallítva hogy korodbelieknek ideális legyen a mennyiség és a minőség. Törvény szerint 700 es 900 kcal között. Teljes nyugodtsággal megeheted az egészet. Meg is ksll
Ezen kivul legyen egy taplalo reggelid, egy uszonnad es egy vacsorad
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!