Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Reggeli vércukrom 6.5, utána?

Reggeli vércukrom 6.5, utána?

Figyelt kérdés
Sziasztok reggeli cukrom 6.5volt, 2x mértem, mind a kettő ennyit mutatott, utána ettem, és megmértem 2.5órával rá, akkor 5 lett a cukrom, ez jó?
tegnap 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Cukorbeteg vagy? Miért méred?

Cukorbetegként a magas éhgyomrit a Somogyi effektus okozhatja.

tegnap 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok, illetve nem tudok róla, csak most reggel megmértem,és akkor érdekelt, hogy késöbb mi lesz kaja után.
tegnap 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy cukorbeteg akkor ez túl magas éhgyomri érték, de egyszeri eset miatt nem kell megijedni. Az 5 még okés lenne utána.

Pár nap múlva ismételd meg a mérést. Éhgyomorra, meg az első falattól számítva másfél vagy 2 órával lenne jó ha mérnél, de mérhetsz egyet 45-60 perc körül is (az jó magas lesz, de nem mindegy, mennyire). Olyat és annyit egyél amit tipikusan szoktál, ha le is méred hogy mi mennyi az még jobb.

Ez alapján lehet majd mondani valamit, hogy kell-e aggódnod. Még ha nem is egy orvosi szintű szűrővizsgálat.

tegnap 17:16
 4/5 A kérdező kommentje:
ma reggel 4.7 vol, úgy,hogy nincs gond
ma 09:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért ha egyszer 6.3 volt az éhgyomri, nem nyugodnék meg egyetlen jó értéktől. Ha egy hétig konzisztensen jó, akkor talán. De jó lenne látni egy étkezés utánit is (nem 2 és fél órásat hanem másfél) úgy hogy leméred vagy legalábbis kb összeszámolod, mit ettél.

De persze a te dolgod.

ma 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!