Mit egyek, ha vegetáriánus akarok lenni?

"Testépítésen gondolkoztam, azért gondolkoztam a vegetáriánus táplálkozáson."
Elmagyaráznád itt az ok-okozati kapcsolatot?
Nyilván lehet testépíteni növényi alapú diétával, de az izomtömeg növeléshez sok magas minőségű fehérje kell teljes aminosav profillal és magas anabolikus hatással, ami általában nem a növényi források jellemzője. Nagyobb mennyiséget kell enni, ami a kalóriabevitelt is aránytalanul növeli, vagyáskülönben étrendkiegészítőkkel pótolni.
Nem mondom, hogy ne kísérletezz, de a szakértők szerint messze áll az étrend az ifeálistól.

"De az is benne van, hogy szerintem nem helyes az állatokat megölni azért, hogy megegyük őket."
Az állatok egymást is megölik, hogy megegyék őket. Jobb esetben. Nert nem ritka a természetben az élve megevés és az élve cafatokra tépés sem. Még az emberhez hasonlóan mindenevők is ölnek, hogy egyenek, néha célzottan vadásznak, néha csak élnek a felkínálkozó lehetőséggel.
Még a növényevök is simán megölnek, ha olyanjuk van, akár még a hadzonállatok is, amik az emberrel való együttélésre lettek kitenyésztve és nem alszanak rosszul miatta.
Ehhez képest az emberi módszerek szabályozottak. A haszonállatoknak életükben és megölésükkor is minimalizálni kell a szenvedését. Ez nagyüzemi környezetben és főként fejlődő országokban nem mindig valósul meg, de tudatos vásárlással, mind etikai, mind minőségi okból ezek a termékek elkerülhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!