Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit egyek, ha vegetáriánus...

Mit egyek, ha vegetáriánus akarok lenni?

Figyelt kérdés
2024. szept. 11. 14:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Testépítésen gondolkoztam, azért gondolkoztam a vegetáriánus táplálkozáson."

Elmagyaráznád itt az ok-okozati kapcsolatot?

Nyilván lehet testépíteni növényi alapú diétával, de az izomtömeg növeléshez sok magas minőségű fehérje kell teljes aminosav profillal és magas anabolikus hatással, ami általában nem a növényi források jellemzője. Nagyobb mennyiséget kell enni, ami a kalóriabevitelt is aránytalanul növeli, vagyáskülönben étrendkiegészítőkkel pótolni.

Nem mondom, hogy ne kísérletezz, de a szakértők szerint messze áll az étrend az ifeálistól.

szept. 17. 05:37
 12/12 anonim ***** válasza:

"De az is benne van, hogy szerintem nem helyes az állatokat megölni azért, hogy megegyük őket."

Az állatok egymást is megölik, hogy megegyék őket. Jobb esetben. Nert nem ritka a természetben az élve megevés és az élve cafatokra tépés sem. Még az emberhez hasonlóan mindenevők is ölnek, hogy egyenek, néha célzottan vadásznak, néha csak élnek a felkínálkozó lehetőséggel.

Még a növényevök is simán megölnek, ha olyanjuk van, akár még a hadzonállatok is, amik az emberrel való együttélésre lettek kitenyésztve és nem alszanak rosszul miatta.

Ehhez képest az emberi módszerek szabályozottak. A haszonállatoknak életükben és megölésükkor is minimalizálni kell a szenvedését. Ez nagyüzemi környezetben és főként fejlődő országokban nem mindig valósul meg, de tudatos vásárlással, mind etikai, mind minőségi okból ezek a termékek elkerülhetők.

szept. 17. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!