Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi fehérjét egyek 1 nap?

Mennyi fehérjét egyek 1 nap?

Figyelt kérdés
A neten csak annyit találtam, hogy testsúly kilogrammonként fogyáshoz kb. 2 gramm. Én extrém elhízott vagyok, vagyis 120 kg. Akkor 240 g fehérje kell? Ezt kicsit soknak érzem. Vagy az ideális testsúlyomhoz kell számolni a 2 grammot?

aug. 25. 07:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1,5-2g x test kilogramm

Kétszeresét akkor ajánlom, hogyha mellette súlyzós edzést is végzel.

aug. 25. 08:07
 2/3 anonim ***** válasza:

1.2-1.6 gr/kg fogyáshoz.

Viszont extrém elhizott esetben ezt natúr súlyra kell számolni. Tehát számold ki a magasságodhoz a megfelelő súlyt. És azt szorozd 1.6tal.

Ami még fontos hogy ne legyen több 25 energiaszázaléknál. Mert az nagyon lekorlátozza az etkezést és tarthatatlan lesz.

Pl ha 2500 kcalt eszel fogyáshoz akkor annak a 25 százaléka 625 kcal. Egy gr fehérje 4.1 kcal.

625/4.1 = 152

Na annál ne legyen több a fehérje

A 2 gr pedig minden esetben feleslegesen sok. 1.6 gramm a maximum amit a szervezet hasznosítani tud és erre kutatások vannak

aug. 25. 11:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, így már tiszta :)
aug. 25. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!