Mire utalhatnak ezek a gyomorpanaszok?
Random előforduló probléma, nem tudom mihez kötni.
(Ma például úgy jött elő, hogy csak egy szalámis szendvicset reggeliztem, szóval nem tudom nehéz ételhez vagy más emésztési gondhoz kötni.)
Szóval megfeszül az egész hasam. Nem puffadok, nem szelek bántanak, hanem egyszerűen befeszül a hasam. Kívülről is látszik. Fáj, görcsöl - kicsit olyan, mintha epegörcs lenne, csakhogy nem az epém fáj, hanem a hasam különböző pontokon egyszerre.
Kellemetlen görcs, amit a görcsoldó+fájdalomcsillapító kombó enyhít ugyan, de nem múlaszt el teljesen (és a hasam feszülése miatt a diszkomfort is marad).
Evésre se nem enyhül, se nem rosszabbodik, ugyanígy a diéta sem változtat rajta. Nincs hasmenésem vagy ilyesmi.
Napokig elhúzódik ez az állapot, de volt már hosszabb ideig is. Régebben egyszer elküldött a háziorvos kivizsgálásra (bár meggyőződése szerint ne zabáljak és elmúlik...), glutén/laktóz nem jött ki, hasi uh és gyomortükrözés sem talált semmit.
Már nem megyek ezzel orvoshoz, feleslegesnek érzem.
De mégis jó lenne tudni, mi lehet ez. Epe? Ezek nem olyan görcsök, és nem tudom konkrét ételhez kötni.
Valakinek volt hasonló tünete, tud tanácsot adni, merre induljak?
2-es, a glutén vérvizsgálat még mindig nem ad 100% eredményt.
Menj el biopsziára, ha ott negatív vagy, akkor oké.
A vérvizsgálat nekem is negatív volt, a panaszok mégis fennálltak, úgyhogy mentem biopsziára.
Ja, hogy amúgy a bélbolyhaim tök szrok és gluténérzékeny vagyok.
Köszi mindenki, akkor ezen az úton indulok el!
Nekem anno lezárta anno annyival a gasztrós doki, hogy hát ha negatív a vérteszt akkor biztosan nem vagyok az, de ha gondolom, akkor próbáljak meg mentesen enni, mert "van, akinek nem mutat semmit, de mégis jobban van úgy."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!