Egy anorexiából gyógyulónak tényleg 2500-3000 kalóriát kell ennie egy nap?
Többen is írták, hogy 2500-3000 kalória lenne elég a gyógyuláshoz, de én ennyit sajnos nem tudnék megenni
Tényleg ennyit kellene?
Leírom miket ettem tegnap
Szerintetek ez milyen?
Reggeli: tökmagos körözöttes szendvicset, 330ml kefir
Ebéd: zöldségleves
Currys csirkemell
Uzsonna: sonkás szendvics
Vacsora: 250g túró, 80g csirkemellsonka
250 ml ivójoghurt
Ehetek ennél még többet?
Nem mindegy, hogy az a valaki hány éves, milyen magas és mennyi lenne az ideális súlya. Egy 15 éves lánynak nem kellene 2500-3000 kalória akkor se ha anorexiából gyógyul. Egy felnőtt, 180cm magas nőnek aki mellette mozog, sportol, 2500-3000 kalória is kevés ha anorexiából gyógyul.
Egyéni, kérdezd meg az orvosodat, ne az internetről kérj ismeretlenektől tanácsot.
153cm vagyok és 37 kg
Ha napi 2000 kalória körül eszek az jó?
Ezt miert nem az orvosod mondja meg?
Es tenyleg nem tul jo ez a napi etrend,remelem mas napokon sokkal tobb zoldseget es gyumolcsot eszel. A vitamin is kell, nem csak a kaloria.
Igen, kell, ennyi. 2500 legalább, tökmindegy, hogy milyen magas vagy, mert a szerveidnek kell újra felépteniük magukat.
De mindegy, mert még mindig beteg vagy, így nem érted, miért kellene annyit enned - persze nem holnapról mára, de végcélnek tartósan.
Egyél normálisan, aztán szép lassan visszahízol. Az a baj, hogy most is a kaja körül forog az életed.
Reggelire én pl. mindig kefirt vagy joghurtot eszek kiflivel vagy vajas pirítóssal. Néha lekvárral. Délben vmi könnyűt, tésztát, vagy húst kötettel, salátával. Nap közben gyümölcsöt, édességet, rágcsát, mértékkel. Este vacsi szendvics vagy vmi ebédhez hasonló. Nem méricskélek. Soha nem eszem magam degeszre. Szépen lassan vissza fogsz hízni, ha finomakat eszel és élvezed az ételeket. Ha én azt enném reggelire meg vacsira, amit te, elvinne a fosás. Vmi szilárd kaja is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!