Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nyár van és nehezebben megy...

Nyár van és nehezebben megy le az étel. Mit tanácsoltok? Nektek mi vált be étvágytalanság ellen?

Figyelt kérdés
Vékony típus vagyok nem szeretnék lefogyni. Eszek, de nehezen megy le a kaja ebben a melegben. Mit tanácsoltok?

júl. 12. 09:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Én sem kívánom annyira, de fogyástól nem kell félni, mert pl. a jégkrémet, fagyit meg nagyon is kívánom :)

Könnyű és egyszerű ételeket kívánok. Szendvicsek (abból mindenféle, jó sonkákkal, sajtokkal, zöldségekkel), saláták.

júl. 12. 09:47
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Ha nem vagy sportoló, akkor ezen különösebben nem kell stresszelni. Teljesen normális, hogy a nyári hőségben nincs étvágyad, az idei nyár pedig extrém drasztikus ilyen szempontból. Ha a szintentartó kalóriabeviteled megvan, akkor nem fogsz fogyni, de amit most fogynál ebben az egy-két hónapban (nagyjából semmit), az majd enyhébb időben vissza is jön, ha visszajön az étvágy is.

Ilyenkor azokra az ételekre kell fókuszálni, amiket étvágytól függetlenül bármikor szívesen eszel. Imádom a húsételeket, leveseket, főzelékeket, de ilyen kánikulában nekem is nehezen mennek le a falatok, úgyhogy kásákra (zab, rizs, hajdina, köles, stb.), pudingok (tápióka, stb.), túrós ételek alapozok, mert ezeket mindig szívesen fogyasztom.

júl. 12. 09:48
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon vékony vagyok, én sem kívánom a kaját, sikerült is ledobni a héten egy kilót. Akik ebben a cipőben vannak, hogy egy deka se nagyon mehet le, azért nehéz helyzetben vannak. Eszek, de nem eleget, mert nem megy le.
júl. 12. 10:46
 4/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm szépen a válaszokat! :)

Sajnos nagyon rá tudok görcsölni erre a kaja dologra. Mostanában nagyon könnyen ment az étkezés hála égnek nem vagyok válogatós se. De amióta bejott ez a forróság megcsappant az étvágyam.

júl. 12. 10:47
 5/11 A kérdező kommentje:
3-as,hat igen sajnos tudom milyen ez. És az se segít ha valami bolond vaskos lány direkt be is szól, hogy nem megy az étkezés? Gúnyosan persze.
júl. 12. 10:50
 6/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok...én csak azt tapasztalom, hogy aki soha életében úgy isten igazán nem tapasztata meg mi az hogy nem megy le a falat a torkomon az el sem tudja képzelni, hogy van ilyen és milyen nehéz.
júl. 12. 11:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát igen nagyon nehéz. Engem az is atlendít ilyenkor, hogy orulnom kell, hogy nem halálos beteg vagyok, hisz aki abban szenved es amiatt nem tud enni annak még rosszabb. Ilyenkor osszeszedem magam és egyből jobb lesz az étvágyam.
júl. 12. 11:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Eszek ugyanúgy és ugyanazt, mint egyébként is.

Ennyi. Nem atomfizika, attól mert meleg van enni kell, normálisan, és ha vékony vagy, akkor meg főleg nem kell salátán és levesen élni.

júl. 13. 10:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Huu valaki haragból jól lepontozott mindenkit.
júl. 13. 11:42
 10/11 Senior Séf ***** válasza:
50%
Ne erőltesd a kajálást. A szervezet nem akarja terhelni magát az emésztéssel, teljesen normális, hogy visszafogja az étvágyadat.
júl. 13. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!