Hogyan/mitől tudnék biztosan hízni?
Figyelt kérdés
186 cm vagyok és alig 60 kg. Voltam már több vizsgálaton is, elvileg teljesen egészséges vagyok a háziorvos szerint is fogadjam ezt el. Viszont szeretnék hízni legalább 10kg-ot. Szinte bármit megeszek, bármilyen napszakban, a reggeli kicsit nehezen megy, de sokszor eszek keveset, illetve többször akár éjjel is. Próbáltam már táplálék kiegészítőket is, aminek a nagyrésze szénhidrát de ha 2-3 kg fel is jött szépen lassan vissza is ment idővel. Írtak fel nekem nutridrinket is, amit elvileg műtétek utáni felépüléskor szoktak, de az sem segített viszont cserébe drága. Próbáltam nagy hatóanyagú multivitaminokat is, amég szedtem nem fáztam meg illetve nem kaptam el betegséget viszont attól sem jött fel plusz kg. Próbáltam a futást/konditermet de az utóbbi nem az én sportom sajnos. Tudtok esetleg valamiféle "gyógyszert" hogy nagyobb étvágyam legyen? Az orvos szerint erre semmiféle gyógyszer nincs.2024. jún. 22. 03:11
1/4 anonim válasza:
Elöször is, férfi vagy vagy nö?
Írd le egy napi/heti étkezésedet, anélkül nehéz bármit mondani.
Feltehetöen túl kevés kalóriát viszel be.
2/4 anonim válasza:
Az egyetlen "gyógyszer" az lenne, ha elég izmod lenne, aminek magas az energiaigénye. Nem "többet" kell enni, hanem amit eszel, azt beépíteni a szervezetedbe.
Jó lenne tudni, miket és mennyit eszel konkrétan, az ugyanis nem igaz, hogy ha szénhidrátokat eszel, attól hízol, a nutridrink meg csak magasabb fehérjemennyiséget jelent, az egyedüli elönye a normál kajákkal szemben, hogy könnyebben szívódik fel. A vitaminoktól meg eleve nem lehet hízni.
Feltehetöen azért nem hízol, mert épp annyi kalóriát fogyasztasz jelenleg, ami a szintentartáshoz elég, hízáshoz meg kalóriatöbblettre lenne szükséged.
3/4 anonim válasza:
Szerintem is izmot kéne építeni. Konditerem mellett eljárhatnál úszni is, növeli az étvágyat. Persze egészséges ételekkel próbálj hízni, ne csokikkal, gyorskajákkal. Persze te ha megkívánsz egy kis nasit, nyugodtan ehetsz belőle, de az egészséges étkezés legyen az alap. Lazac, csirke, csirkecomb, avokádó, grillezett zöldségek, durum tészta, édesburgonya, gyümölcsök, olajos magvak.
4/4 anonim válasza:
Kalóriasurplus. Ennyi. Ha többet eszel, hízni fogsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!