Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ki milyen vitaminokat fogyaszt?

Ki milyen vitaminokat fogyaszt?

Figyelt kérdés
Keresem azt a termékcsaládot, amit nyugodt szívvel ajánlotok, ha vitaminokról van szó. :)

2024. jún. 12. 15:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%

Gal multivitamin.

Ezen kivul ha neha eszembe jut, akkor d-vitamin, de ezt nem szedem rendszeresen :D

Illetve magnezium olajjal szoktam meg magam kenni, jobban alszom tole.

2024. jún. 12. 15:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Gal

Egyebkent valtozatos etkezes mellett a d vitamint kiveve nincs szukseg kiegeszitesre

2024. jún. 12. 15:39
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Multivitamin terméket egyetlen hazai gyártótól sem tudok nyugodt szívvel ajánlani, szeparált vitamin terméknél viszont a GAL vagy a WTN általában jó választás.
2024. jún. 12. 15:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Bioextra
2024. jún. 12. 16:14
 5/12 anonim ***** válasza:
24%

Scitec vagy Vitaking multi,

szerves Gal vagy Futunatura Magnézium,

szerves Gal Kalcium,

Scitec C 1000 gyümölcskivonatokkal,

Bioextra B komplex,

Bioextra D3 3000 NE,

Iodaid,

Futunatura Astaxanthin,

Biotech vagy Gal Ashwaganda,

Scitec MegaGingseng,

Lifeextension Vinpocetine

2024. jún. 12. 17:00
 6/12 anonim ***** válasza:
20%

2.

Miket írkálsz...

Senki nem tud olyan változatosan étkezni, hogy a mai stresszes, kizsigerelő világban mindent bevigyen.

Lehet beteg éppen nem lesz, ha nem szed semmit, de optimális állapotban sem.

Honnan ez a tévhit...

2024. jún. 12. 17:03
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

"Senki nem tud olyan változatosan étkezni, hogy a mai stresszes, kizsigerelő világban mindent bevigyen"

Nem én vagyok a 2. válaszoló, de meg kell őt védenem. Szinte az összes nemzetközi táplálkozástudományi vizsgálat azt mutatja, hogy a modern európai és amerikai emberek még akkor is beviszik az optimális mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, ha a populáció jelentős százaléka nem tudatos dietetikailag. Három erős kivétel van: magnézium, cink, D-vitamin. Ezért ezt a hármat a népesség 99%-ának célszerű pótolni változatos étrend mellett is.

2024. jún. 12. 17:33
 8/12 anonim ***** válasza:
21%

Ja, a nemzetközi vizsgálatok.

A gyakorlatban pedig, az emberek főleg itthon, 0 tudatossággal étkeznek és minőségi éhezésben tengődnek.

Vajon miért ilyen katasztrófális a társadalom egészségi állapota?

A rengeteg kövér? Az alkesz? A bagós? A Xanaxos, Frontinos?

Valamennyit kompenzálna a tápkiegek szedése, a romboló életvitelükkel szemben.

Nekem mindegy, alapozzatok a nemzetközi adatokra, meg a napi 60 mg C vitamin ajánlásra.

Az én korosztályom már gyógyszereken él és ugyan ezt szajkózza, hogy benne van a kajában minden.

Oké! Hajrá! :D

2024. jún. 12. 18:32
 9/12 anonim ***** válasza:

"Ja, a nemzetközi vizsgálatok"

Igen, nemzetközi vizsgálatok, amiket te értelmezni sem tudsz, mert se a szaknyelvi, se a dietetikai tudásod nincs meg hozzá, de nagyon okos vagy a gyakorikerdesek.hu-n.

"rengeteg kövér? Az alkesz? A bagós? A Xanaxos, Frontinos?"

Szedhetsz bármilyen vitaminkészítményt, ha tartósan több kalóriát zabálsz, mint amennyit a nulla fizikai aktivitásoddal elégetsz, akkor dagadt maradsz. Ha pedig alkoholista vagy, nikotinfügg, gyógyszerfüggő, akkor szintén szedhetsz bármilyen vitamint, csak a szerencsének köszönheted, ha nem lesz ideje korán valamilyen végzetes kórképed.

"napi 60 mg C vitamin ajánlásra"

Ez az ajánlás hosszú évek óta 150-200 milligramm szakmai körökben.

"én korosztályom már gyógyszereken él és ugyan ezt szajkózza, hogy benne van a kajában minden"

A kajában benne van minden, csak ha el vagy hízva, nem sportolsz, iszol, cigizel, altatózol, stresszelsz, napi 12 órában szagolod az akkumulátor savat a gyárban, a főút melletti panellakásodban meg a kipufogógázt, akkor mindegy, hogy kajával viszel-e be elég vitamint, előbb-utóbb súlyosan beteg leszel, úgyhogy a korosztályod nem a tápkiegészítők hiánya miatt rokkant.

2024. jún. 12. 18:50
 10/12 anonim ***** válasza:
A-tól Z-ig.
2024. jún. 12. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!