Milyen zabkása jó reggelire, ha fogyni szeretnék?
Tetszik a zabkásás reggeli, de nem vagyok benne biztos, hogy amit próbáltam az jó-e. Például étcsokisat vagy gyümölcsöset próbáltam.
Natúrt kellene venni ami jó? Mert ízesíteni szeretném pl banánnal, dióval.
És csak vízzel szabad felönteni vagy lehet tejjel is? Mert a tej nekem szimpatikusabb és akkor még kalcium is kerül a szervezetembe.
A bajom az, hogy azt látom, hogy csak tűzhelyen lehet ezt megcsinálni. A munkahelyemen meg nincs tűzhely, csak mikro. Viszont otthon nagyon korán indulok el reggel. Tehát otthon nem tudok még reggelizni.
Ezt a receptet néztem. Tetszik.
A zabkása alaprecept elkészítéséhez egy kisebb, nyeles edénybe öntjük a tejet, majd belekanalazzuk a zabpelyhet, és 5-10 percet állni hagyjuk.
Ha megdagadt a zabpehely, felrakjuk a tűzhelyre, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett 5-10 perc alatt krémesre főzzük.
Ezzel az a baj, hogy nincs tűzhely a munkahelyemen, mikroban nem lehet megmelegíteni és úgy utána megkeverni? Vagy csináljam meg otthon reggel hatkor és úgy hozzam be munkahelyre? Az nem baj, ha kihűl vagy meg lehet melegíteni a munkahelyen mikroban?
Miért lehetne fogyni attól, hogy reggelire zabkását eszel? :D :D :D
Tele van kalóriával, és ha utána zabálsz, mégis mitől fogynál?
Nyílván fogyásnál, az a jó, ha minnél alacsonyabb kalóriatartalmú.
Ezért ha zabkását szeretnél enni, akkor főzd vízben, csipet só, semmit cukor, csak egy kis fahéj és ennyi.
Viszont nem hiszem, hogy ezt a variációt sokáig tudnád rutinszerűen fogasztani.
Én azt csinálnám, higy vizzel összeturmixolnám a banánt és abban főzném meg a zabot. Mehet hozzá őrölt lenmag és chiamag a magas rost és Omega-3 tartalmuk miatt. Feltétnek fahéj vagy fahéjas almát tennék rá.
Én általában így eszem, de van, hogy Yoghurtba keverem a zabot, étcsokit mézzel és dióval, Görög stílusban. Vagy tejben főzöm meg, vagy dúsítom vegán vaníliás fehérjével.
Egyébként ha súlyvesztés a cél ajánlom a chiapudingot is!
Bármilyen jó, ha kalória deficitbe kerülsz vele. Én mikróban főzöm. Ez a receotem:
60 g zabpehely, aprószemű
15 g fahéjas cukor (ezt nagy tételben keverem, 150 g porcukor+40 g őrölt fahéj, máshoz is használható, de persze egy adagot is keverhetsz)
2 dl tej
100 g apró szemű fagyasztott gyümölcs
Van egy óriási, 6 dl-es csészém, abban készítem. A zabot elkeverem a fahéjas cukorral, aztán a tejjel. 2 és fél percet mikrózom (800 w, ha a tiétek más, több vagy kevesebb idő kellhet). Utána beleteszem a fagyos gyümölcsöt. Pár perc alatt felolvad, a zabkása pedig kihűl és már ehető is.
A natúr zabkásának aztán semmi íze, szóval ezért tesznek rá gyümölcsöt, diót, stb.
És nem azon a maréknyi áfonyán múlik a fogyásod.
Amúgy pedig kiszámolod a kalóriát és probléma megoldva. Deficitben fogyni fogsz.
16-os!
Maréknyi áfonyán nem múlik, de egy maréknyi dión már igen
Életem első zabkásáját elfogyasztottam, jó volt még natúron is.
Azért csak natúr volt vízzel, mert esti fogyasztás volt.
Reggelire tervezem, hogy tej és gyümölcs (eper, alma pl) is lenne benne.
Szerintem barátom lesz a fogyókúrában. Április elején kezdtem életmódot váltani.
180 cm vagyok, 100 kg-ról indulok. Ma reggel 92,6 kg-ot mutatott a mérleg.
Az első célom a 90 kg volt, majd a 85 és a 80 lesz a végcél szerintem.
Egyelőre bő másfél hónap alatt ezzel elégedett vagyok és már most jobban
érzem magam a bőrömben.
Sportolok is, a futás egyre jobban megy, egyre gyorsabban a kevesebb súly miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!