Milyen zabkása jó reggelire, ha fogyni szeretnék?
Tetszik a zabkásás reggeli, de nem vagyok benne biztos, hogy amit próbáltam az jó-e. Például étcsokisat vagy gyümölcsöset próbáltam.
Natúrt kellene venni ami jó? Mert ízesíteni szeretném pl banánnal, dióval.
És csak vízzel szabad felönteni vagy lehet tejjel is? Mert a tej nekem szimpatikusabb és akkor még kalcium is kerül a szervezetembe.
A bajom az, hogy azt látom, hogy csak tűzhelyen lehet ezt megcsinálni. A munkahelyemen meg nincs tűzhely, csak mikro. Viszont otthon nagyon korán indulok el reggel. Tehát otthon nem tudok még reggelizni.
Ezt a receptet néztem. Tetszik.
A zabkása alaprecept elkészítéséhez egy kisebb, nyeles edénybe öntjük a tejet, majd belekanalazzuk a zabpelyhet, és 5-10 percet állni hagyjuk.
Ha megdagadt a zabpehely, felrakjuk a tűzhelyre, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett 5-10 perc alatt krémesre főzzük.
Ezzel az a baj, hogy nincs tűzhely a munkahelyemen, mikroban nem lehet megmelegíteni és úgy utána megkeverni? Vagy csináljam meg otthon reggel hatkor és úgy hozzam be munkahelyre? Az nem baj, ha kihűl vagy meg lehet melegíteni a munkahelyen mikroban?
Csak natúrt és te készítsd el.
Az ilyen csokis,epres tele van kalóriával meg cukorral.
Csinálj “éjszakás” zabkását - nem kell főzni, előző este bekevered, reggel fogod és viszed magaddal, jó hidegen is meg megmikrózva is.
Így annyi édesítőt/cukrot és ízesítőt raksz bele amennyit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!