Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészséges a tej? (túl rövid. )

Egészséges a tej? (túl rövid. )

Figyelt kérdés

Úgy tudtam, hogyha sokat iszunk az egészséges, de már olvastam arról is, hogy ez nem így van. Szeretnék fitness terembe járni, nem tudom hogy akkor célszerű lenne-e inni. De amúgy szeretem, szóval... nem tudom:D

L/15

2010. okt. 27. 15:50
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Olyan mint a kóla nagykárt nem csinál. de ugyanakkor hasznot se.

Én maradnék kóláéknál inkább.

18/F

2010. okt. 27. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint nagyon egészséges (sok kalcium van benne, jót tesz a csontoknak), mások szerint súlyos betegségeket okozhat.

Sokan azért kerülik, mert hogy "hízlal".

Én azt mondom, hogy ha szereted, mértékkel ihatod, nem hízlal és egészséges. Ha túlzásba viszed, az nem jó, mint ahogy semmi sem.

A vitamin is egészséges, de ha túl sokat veszel be (mesterségeset), akkor bele is lehet halni pl. az A vitamin túladagolásába. Terheseknek nem is ajánlott A vitamin tartalmú kajákat fogyasztani, mert rosszat tesz a babának. Viszont ha semmi A vitamint nem eszel, megbetegszel.

Napi 1 pohár tej belefér, vagy hetente 1-2-szer nagyobb mennyiség. Literszám ne idd.

A fogyókúra rovatban volt egy elkeseredett 12 éves lány, aki azt írta, hogy nem érti, miért 90 kiló, amikor tényleg egészségesen táplálkozik. Kiderült, hogy ez így igaz, de megiszik napi 3 liter tejet, mert azt hallotta, a tej egészséges. A 3 liter tejjel annyi kalóriát vitt be feleslegesen pluszba, amennyire összesen szüksége lett volna egész nap. Őt nagyon sajnáltam, mert szegény mindent megtett, és inkább a szülei voltak tudatlanok.

Szóval ez a másik véglet.

Igyál tejet, mértékkel.

2010. okt. 27. 15:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, mert régebben egy honlapon, amin ilyen tévhitek voltak egészségesnek hitt ételekkel kapcsolatban még azt is írták a tejről, hogy egy rákos emberben támogatja a rákos sejtek növekedését. Szóval elég elrettentő, de hát annyi mindent írnak, meg hall az ember, hogy szerintem már nem hihetünk semminek, senkinek 100%-ban. :D Mindenesetre a tej finom és addig fogok is inni, ameddig valaki nem mond vele kapcsolatban vmi nagyon riasztót 100%ra, de az biztos, hogy ezekben a dobozos tejeknek nem sok köze van a tejhez, szóval nem kéne eltúlozni az ivást. :D
2010. okt. 27. 15:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2010. okt. 27. 16:24
 5/8 anonim ***** válasza:
A laktózt (tejben lévő szénhidrát) bontó enzimből csak bizonyos mennyiség termelődik. Ha nagyon sokat iszol belőle, akkor szép kis hasmenésed lesz:) De amíg ilyen gondok nincsenek, szerintem nyugodtan ihatod:)
2010. okt. 27. 16:49
 6/8 Böse ***** válasza:

A tehéntej bocik hízlalására való, a néhány milligramm kalciumon kívül (ami föl se szívódik) semmi hasznos nincs benne. Víz, tejcukor, tejzsír, némi tejfehérje, meg jó kis hormonális anyagok (mint az IGF), amiknek semmi keresnivalója emberekben.

"Egyik állat se olyan hülye hogy megigya egy másik állat tejét, nekünk se kéne." Drugs Bunny

Egyébként ha edzőterembe akarsz járni inkább húst, tojást, zöldséget meg gabonát egyél.

2010. okt. 27. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:

"Egyik állat se olyan hülye hogy megigya egy másik állat tejét, nekünk se kéne." Drugs Bunny

Egyébként ha edzőterembe akarsz járni inkább húst, tojást, zöldséget meg gabonát egyél."

igen,én is ezt mondom,vissza kell menni az őskorba,el kell képzelni kb.miket evett az ember az anyatermészet mélyén élve,ösztönösen tudva mi való neki.

nem valószínű,hogy megitta más állatok tejét.

amit ehetett:tojás,hús,magvak,gabona,zöldség,gyümölcs.

mondjuk nem hiszem,hogy halálos beteg leszel attól mert néha iszol egy pohár tejet,szóval ha nagyon szereted,akkor mértékkel ihatsz belőle.amúgy fitness termekben is adják tejjel a proteinturmixot.

2010. okt. 27. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
EGÉSZSÉGES,NEM IGAZ?HOGY NEM?MERT TELE VAN KALCIUMMAL,DE NE BOLTIT VEGYÉL,MERT AZ NAGYON ROSSZ,HANEM HÁZI TEJET!(JA ÉS NEM VAGYOK PARASZT,HANEM NAGYVÁROSBAN ÉLEK ÉS MÉGIS HÁZI TEJET ISZOK!)
2010. okt. 28. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!