Egy nyáron kb. hányszor egészséges megfürdetni egy
kölyök kutyát? (Jelenleg 7 hónapos. Szőre vizslaszerű,
tehát elég rövid és sima. )
Minek akarod megfürdetni? Teljesen felesleges. Ha néha átkeféled, az bőven elég.
2011. jún. 15. 15:47
samponnal vagy csak vizes lesz? ha csak vizes lesz vagy úszik naponta is fürödhet. Nagyon jó minőségű kölyök samponnal (olyan 2-4 ezer forint a zanniban) szintén lehet többször is. simán samponnal nem szabad túlzásba vinni mert kiszáradhat nagyon a bőre és a szőrének se tesz jót.
2011. jún. 15. 15:47
3/11 A kérdező kommentje:
Most fogjuk elhozni hétvégén a menhelyről. Először samponnal, de persze úgy értem, hogy később ha csak úszik vagy simán vízzel.
Én nyár elején és nyár végén szoktam fürdetni a kutyáimat, bár igaz, hogy ők hosszú szőrűek.
2011. jún. 15. 15:51
5/11 anonim válasza:
1 nyáron kölyöksamponnal fürdetheted havonta 3×,4×, vagy akár 5× is.
2011. jún. 15. 15:51
Szerintem az a legtutibb, ha tesztek neki medencét az udvarra. A mi kutyáink az udvar mögötti patakba járnak le (van egy vízesés és alatta egy ilyen nagyobb rész) úszni. Azt hiszem, összefüggés van a hőmérséklettel, ha melegük van, úsznak egyet.
Szóval hagyd neki, hogy ő döntse el, mikor akar fürödni, aza legjobb. Csak utána ne engedd fel a teraszra, mert ha megrázza magát, ti is úsztok :D
2011. jún. 15. 15:52
7/11 A kérdező kommentje:
Sajna panelban lakunk, tehát ez a medencés verzió nem megoldható... Max inkább lavorban pároméknál az udvarban, illetve tóban.
Szerintem akkor fürdesd meg, miután elhoztad a menhelyről, egyébként felesleges. Az én kutyám 5 éves, és még soha nem volt fürdetve, szerintem elég jól elvan nélküle, és nem büdös. Van egy szobakutyánk is, egy kis Yorki, őt se szoktuk fürdetni, max a kutyakozmetikus ha elvisszük nyíratni.
Vízbe pedig bármikor beleengedheted, ha jól esik belemegy, ha nem, nem….
2011. jún. 15. 18:17
9/11 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a válaszokat! Akkor elhozatal után rövidesen fürdés samponnal. Később max víz :)
Samponnal, de csakis kutyasamponnal 3 hetente, havonta is lehet, főleg ha közben sima vízben is fürdik, de menhely után én is gyorsan megfürdetném, sőt ha leeht, bolhairtós samponnal. :) Sok szerencsét a kutyushoz!
2011. jún. 16. 09:50
Kapcsolódó kérdések: