A komondornál van jobb őrző-védő gyerek éskezdő kutyás mellé? Kb. mennyi egy egészséges komondor kölyök?
Elkötelezett híve vagyok a Magyar fajtáknak.
Ennek ellenére azt mondom, jobb őrző-védő is van, meg gyermek, és kezdő mellé is van jobb választás.
Az alapvető ellentmondás az, hogy a legendás hírű ÖV-k, nem igazán valók kezdők kezébe, és a gyereket is meg kell tanítani, hogyan kell a kutyával viselkedni.
Ha nem akarsz kompromisszumot az őrzés terén, akkor inkább óriás schnauzer, németjuhász. Velük még mindig könnyebb dolgod lenne.
A komondor tudtommal nem örző-védő, mivel pászorkutya. Hát, mit szólnál mondjuk egy németjuhászhoz? Most jobb örző-védő, de gyerekbarát kutya nem jut eszembe xD
Amúgy egy komondor kölyök jó tenyésztőtől kb. 60-70ezer, mert a magyar kutyák olcsóbbak.
Nem kevés tapasztalatom van az adott fajtával kapcsolatban, és őszintén mondhatom, hogy sem kezdőkutyásnak, sem gyerek mellé, de még csak őrzésre sem alkalmas a fajta minden egyede.
Nagyon jó helyről kell, hogy származzon (sajnos itthon azoknak van a legnagyobb neve, akik közel vannak a tűzhöz, attól még nem biztos, hogy egészséges, jó idegzetű kölyköt kapsz a pénzedért.)
A megfelelő vérmérséklet, pici korától folyamatos szocializációt igényel.
Nagyon sok az ideggyenge, félős, vagy éppen emiatt agresszív kutya. Mivel nagytestű, számos betegséggel is számolni kell. Nem olyan egészséges fajta, mint amilyennek hírdetik. Sok diszpláziás kutyával találkoztam, akin ráadásul már megjelentek a diszplázia jelei, nem csak a szűrés eredménye volt rossz.
Sok szőrápolást igényel, gyakori a szem- és fülgyulladás.
Nem egy ideális fajta családi kedvencnek.
Akkor már inkább válasz olyan fajtát, amely ténylegesen őrző-védő. Jó szocializáció minden fajtánál fontos, de az is lényeg, hogy az adott fajta ne legyen terhelt.
Én személy szerint a kanáriszigeteki kutyát ajánlanám.
Egyébként még egy kérdésedre válaszolva: egy komondor kölyök ára 80-100 ezer forint körül van. Mindenképpen adásvételi szerződéssel vegyél kutyát, és a megbízható tenyésztő mindenben felvilágosítást fog adni, nem csak a szépet fogja elmondani a fajtáról. Hanem ha kell, akkor lebeszél a nem neked való kutyáról.
Olyan alomból válassz, ahol többször meg tudod nézni a kölyköket, a szülőket. És lehetőséged legyen több kölyök közül választani.
Egyik magyar fajta se való kezdő kutyásoknak!!
Minddel foglalkoztam már,tartok is!
Mind a 9 makacs és nehezebben kezelhető!Teljesen másképp kell velük bánni,mint a többi fajtával.
A komondort amúgy telep/vagyonőrzésre szokták használni.Lakásban/kertben nem érzi jól magát.
Kaukázusi még ami nagyon védi a gyereket,de szintén nem való kezdőknek.
Nem tudom,talán egy bernáthegyi lenne jó.De mindenképpen kutyasuli kell!!!Ilyen nagy kutyákat el kell vinni minimum egy alapfokra,főleg ha nem ért hozzá annyira a gazdi.Másképp felelőtlenség tartani.
Kicsi gyerek mellé kölyök kutyát venni nagy hiba.
Kezdő kutyásnak meg pláne.
Még valami. Egy egészséges kölyök is meg szokott betegedni.
Azt is vállalod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!