Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Jól csinálom a tömegelést?

Jól csinálom a tömegelést?

Figyelt kérdés

1 hónapja kezdtem el edzeni. Nem vagyok vékony, 75 kg vagyok, 183 cm. Akikkel járok edzeni azt mondták, hogy az elején az a lényeg, ehetek bármit, a lényeg hogy kalória többletben legyek, majd ha komolyabb szintre lépek akkor kell figyeni a makrókra.

Ma ezerrel léptem át a kalóriaszükségletem, tegnap hétszázzal, tegnapelőtt négyszázötvennel.

Ezeket ettem.

Ma:

Reggeli: 1 zabkása, 1 doboz májkrém 2 zsemlével, 1 shake (protein, zab, mogyoróvaj, 1 banán, tej)

Ebéd: tökmagolajos krumpli, 1 tányér húsleves

Nasi: 8 db puffasztott rizs

Vacsora: virslis, sajtos tojasrantotta, 2 db kenyér

Tegnap:

Reggeli: 1 db párizsis szendvics, 2 pirítós

Ebéd: 1 db párizsis szendvics

Nasi: 7 days croissant

Vacsora: 2 db pirítós, virslis tojasrantotta, tokmagolajos krumpli, sparos francia salata

(napközben nem tudtam enni nagyon, ezért ettem este ennyit. Reggel kardioztam, este meg volt egy kisebb edzés és farkasehes voltam)

Tegnapelőtt:

Reggeli: 3 db főttojás, 2 db pirítós

Nasi: 1 db 7 days

Vacsora: 1 nagy tál krumplistészta, 1 kifli rajta 4 párizsivel, 1 db zabkasa

márc. 8. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:

"Ma ezerrel léptem át a kalóriaszükségletem, tegnap hétszázzal, tegnapelőtt négyszázötvennel."

Ez tuti troll kérdés.

Ha nem:

Akkor gratulálok, egyenes utad van az elhízáshoz.

Évente 2-3kg izom a reális 2-3 év edzés után.

Az első évben talán feltudsz pakolni jó genetikával 5-6kg izmot. Na ezek alapján, ha te 500-1000 kalóriás többletben vagy, az havi +2-4kg. Na, érted már?

Szintentartásnyi +200 kalória. Melle figyelj a makrókra. Ha nem viszel be elég fehérjét, akkor nem építész izmot. Szóval azok, akik azt tanácsolták, hogy nem kell figyelni a makrókra, azok hülyék.

2g/testsúlykg fehérje körül legyél.

márc. 8. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:
És ahogy elnézem az étkezésed.. Ez nemhogy 2g, de 1g/testsúlykg fehérje sincs meg, legalábbis az előző 2 napod.
márc. 8. 20:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem troll kérdés, csak egyszerűen hülye vagyok ehhez a témához. De akkor leállok a zabálással.
márc. 8. 21:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok kalória, kevés fehérje... ganarált a siker igen, szépen ki leszel tömegelve. Azaz szépen be fogod kötni a zsírt és a vízet.

Szintentartó felett legyél 200-al.

Amúgy ilyenkor mi az elképzelés? +1000 kalóriából lesz a színhús? Több izomsejt képződik mint mondjuk +600 kalóriából?

"Akikkel járok edzeni azt mondták"

Hozzá értők tanácsait fogadd inkább meg.

márc. 8. 21:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Fehérjét számold és ne 1000legyen több bevitel.
márc. 8. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!