Sajtot foghúzás után mikor lehet enni?
A tejtermékek a baktériumok miatt nem ajánlottak, ha jól értem, de a kemény sajtban elvileg nem nagyon van ilyen.
"Kemény sajtok, mint például a cheddar vagy a parmezán, általában alacsony víztartalmúak, és a szárazabb környezet nem kedvez a baktériumok szaporodásának. Emiatt a kemény sajtok kevésbé valószínűek, hogy problémát okoznak a foghúzás után."
Mi a véleményetek erről? Ha eltelt pár nap egyek sajtot nyugodtan?
"A probiotikumok, amelyek tejjel, kefirrel és joghurttal szoktak társulni, olyan élő mikroorganizmusok, mint baktériumok és tejtermések, amelyek kedvező hatással lehetnek az emésztésre és az immunrendszerre. Ha az orvosod azt javasolja, hogy az ilyen típusú probiotikumokat az első pár napban kerüld el a foghúzás után, akkor érdemes betartani az utasításait.
A vaj és a sajt általában nem tartalmazza ezeket a probiotikumokat, mivel a fermentációs folyamatok, amelyek során a tejtermékekben jelen lévő baktériumok aktiválódnak, nem azonosak a vaj és a sajt gyártásánál alkalmazott folyamatokkal. Ezért a vaj és a sajt általában biztonságosabb lehet a foghúzás utáni étrendben, ha az orvosod specifikusan a probiotikumok kerülését javasolja."
Ez amúgy mennyire lehet igaz? Több helyen írták, hogy elvileg amiatt van kockázat leginkább, de nem vagyok fogorvos, nem értek hozzá annyira :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!