Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi fog történni a szervezetemm...

Mi fog történni a szervezetemmel, ha ezentúl nem viszek be cukrot?

Figyelt kérdés
febr. 6. 20:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudsz nem bevinni cukrot, mert a szervezeted minden szénhidrátból és bizonyos aminosavakból glükózt alakít, ami cukor. Ha hozzáadott cukorra gondolsz, akkor tök jó, ha nem fogyasztasz hozzáadott cukrot, de önmagában ebből sok minden nem következik. Ha szerinted ennek van bármi jelentősége, akkor olvass kevesebb Nők Lapját.
febr. 6. 20:15
 2/15 anonim ***** válasza:
25%

Cukorhiány.

Én is kipróbáltam,nem sokáig bírtam.

febr. 6. 20:15
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Ha külön cukrot nem viszel be, azaz az ételeket/italokat nem cukrozot, semmi bajod sem lesz, inkább egészségesebb leszel.

Viszont rengeteg zöldség/gyümölcs tartalmaz cukrot, azt kizárni nem tudod, de semmi értelme sincs, mert ez a normál étkezésbe beletartozik.

Ha meg a cukor alatt a szénhidrátokat érted, akkor végképp el vagy tévedve (ez nöi újágokban interetnoldalokon terjesztett hülyeség), ezekre szüksége van a szervezetnek, de szerencsére nem is megoldható, hogy mindet elhagyd.

febr. 6. 20:23
 4/15 anonim ***** válasza:
53%
Az agyadnak kifejezetten szénhidrátra (=cukorra) van szüksége a normál mindennapi működéséhez. Hogy az agysejtjeid ne haljanak éhen.
febr. 6. 22:21
 5/15 anonim ***** válasza:

2 hétig majd megdöglesz majd az édességért, ha azt kibírod, már minden ok.

A zöldségekben, gyümölcsökben is van cukor, sokkal édesebbnek fogod őket érezni.

febr. 6. 22:56
 6/15 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem mindegy, hogy eddig milyen volt az étrended. És hogy pontosan mit értesz cukornembevitel alatt, valamint mit eszel helyette.

Ha a természetes cukrokat is kizárod, akkor mindenképpen egy nagyon egészségtelen, egyoldalú étrendhez jutsz, előbb-utóbb hiánybetegségeid lesznek.

Ha csak a hozzáadott, esetleg a szabad cukrokat, akkor maximum a megszokás fog hiányozni, nameg a kieső kalória, ha nem pótolod mással.

febr. 7. 01:10
 7/15 A kérdező kommentje:

Na, akkor. Férfi vagyok, nem nő. Nem olvasok női magazinokat. :D

Egész felnőtt életemben azt ettem, amit megkívántam. Ez tart 15 éve. Kóla hetente literszámra, csokik, cukros ételek, stb...

Ezen kívánok változtatni. Kap-e a szervezetem sokkot, ha ezeket a cukros adalékkal teletömött élelmiszereket kihagyom egyik pillanatról a másikra?

febr. 7. 07:40
 8/15 anonim ***** válasza:
Dehogy kap sokkot. Tájékozódj egy kicsit a dietetikában.
febr. 7. 08:09
 9/15 anonim ***** válasza:

A "cukorsokk" diabetes esetén lehetséges, és az egész mást jelent.

Ha kihagyod a cukorral teletömött élelmiszereket, eleinte hiányozni fog, de semmiféle károsodásod nem lesz, nem lehet.

febr. 7. 08:26
 10/15 anonim ***** válasza:
49%
A szervezetednek semmi baja nem lesz, a függőséged fog sokkot kapni, iszonyat éhsegrohamaid lesznek, de max 2 hetet kell kibírni.
febr. 7. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!