Mi fog történni a szervezetemmel, ha ezentúl nem viszek be cukrot?
Cukorhiány.
Én is kipróbáltam,nem sokáig bírtam.
Ha külön cukrot nem viszel be, azaz az ételeket/italokat nem cukrozot, semmi bajod sem lesz, inkább egészségesebb leszel.
Viszont rengeteg zöldség/gyümölcs tartalmaz cukrot, azt kizárni nem tudod, de semmi értelme sincs, mert ez a normál étkezésbe beletartozik.
Ha meg a cukor alatt a szénhidrátokat érted, akkor végképp el vagy tévedve (ez nöi újágokban interetnoldalokon terjesztett hülyeség), ezekre szüksége van a szervezetnek, de szerencsére nem is megoldható, hogy mindet elhagyd.
2 hétig majd megdöglesz majd az édességért, ha azt kibírod, már minden ok.
A zöldségekben, gyümölcsökben is van cukor, sokkal édesebbnek fogod őket érezni.
Mondjuk nem mindegy, hogy eddig milyen volt az étrended. És hogy pontosan mit értesz cukornembevitel alatt, valamint mit eszel helyette.
Ha a természetes cukrokat is kizárod, akkor mindenképpen egy nagyon egészségtelen, egyoldalú étrendhez jutsz, előbb-utóbb hiánybetegségeid lesznek.
Ha csak a hozzáadott, esetleg a szabad cukrokat, akkor maximum a megszokás fog hiányozni, nameg a kieső kalória, ha nem pótolod mással.
Na, akkor. Férfi vagyok, nem nő. Nem olvasok női magazinokat. :D
Egész felnőtt életemben azt ettem, amit megkívántam. Ez tart 15 éve. Kóla hetente literszámra, csokik, cukros ételek, stb...
Ezen kívánok változtatni. Kap-e a szervezetem sokkot, ha ezeket a cukros adalékkal teletömött élelmiszereket kihagyom egyik pillanatról a másikra?
A "cukorsokk" diabetes esetén lehetséges, és az egész mást jelent.
Ha kihagyod a cukorral teletömött élelmiszereket, eleinte hiányozni fog, de semmiféle károsodásod nem lesz, nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!