Ha mostantól nem ennék egy hétig mi történne a szervezetemben?
Eleinte éhség, aztán ketózis, veszítesz egy csomó zsírt s a csuda tudja már, mennyi fehérjét (ez az aktivitásodtól is függ), vannak érdekes elméletek, én pedig még kémiából sem voltam jó, nemhogy tudós lennék.
A testi sejtjeid átállnak ketonokra (az agynak több idő kell, de ha már gyakorlata van benne, akkor az is megteszi hamar), a glükóz az agyé (s amennyire tudom, izomból képzi a test ilyenkor). A legelején persze van a májban egy kevés, azt még kinyomja, de utána jön a ketózis, nincs mese. Az izmok glikogénja aktivitástól függően elég egy kis időre, után vége, de ez nem gond, főleg, ha nem vagy extrém aktív. Van egy csomó zsírod, szóval energiára nem lesz gond (bár ezt kívülről nem feltétlenül fogod így érezni, ha nem szoktál a böjthöz, pláne, ha először próbálod a picit hosszabb távú ketózist).
Kívülről nézve nem sok mindenre számítanék, egy hét rövid idő. Azért jobb, ha a só, kálium, magnézium rendben van, az fokozottabban távozik ilyenkor s ezek hiányában jön a "keto flu". A böjt terheivel együtt ez bizonyára sokakat lenyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!