Sárgabarackmag tényleg hatásos?
Figyelt kérdés
2024. jan. 9. 17:56
2/9 A kérdező kommentje:
Egészségre
2024. jan. 9. 18:37
4/9 anonim válasza:
Amúgy tök érdekes, mert gyerekkorukban, mikor a mamánk sárgabarack lekvárt csinált ipari mennyiségben, mi ipari mennyiségű magot ettünk meg és nem volt tőle semmi bajunk. Aztán meg is lepődtem, mikor felnőtt fejjel olvastam, hogy mérgező.
5/9 anonim válasza:
Nézd #4es, tulajdonképpen a só is mérgező, ha megeszel egy negyed kilót belőle, akkor meghalsz, mert felborítja az ozmózis egyensúlyodat is meg az elektrolit egyensúlyodat is. De olyan tömény íze van szerencsére, hogy nem bírod a halálos adagnyi negyed kilót megenni belőle, és nem száradsz ki emiatt. Na, ilyen a barackmag is. Halálos méreg van benne, de igen hígan. Nem bírsz annyit enni belőle, hogy megmérgeződj. Csak érdekességképpen említik a kémia tanárok. Na, ezt egy-két hozzánemértő, influenszer beállítottságú felkapja, színezi, felfújja és úgy túl van tolva az egész, hogy már barackmagot sem mersz enni. Túltolták.
6/9 anonim válasza:
Ja de én mondjuk szerintem negyed kilót annó egy nap alatt simán betoltam, annyira finom volt.
7/9 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy az őszibarackmag belseje mérgező, de a sárgabarackmag belseje állítólag nagyon egészséges. Anyukámék ették gyerekkorukban az biztos.
Állítólag olyan anyag van benne ami a rákos sejteket pusztítja, de az egészségeseket nem.
Ezt csak olvastam, nem tudom.
2024. jan. 10. 17:31
9/9 anonim válasza:
"A sárgabarack mag is mérgező."
Most mondja a #4-es #6-os, hogy negyed kilókat evett belőle, és még mindig él! Szóval nem mérgező! Van benne mérgező anyag, ahogy az #5-ös mondja, de annyira kevés, hogy nem mérgező. Te meg csak tolod a szamárságot, hogy igenis méreg! Biztos, hogy minden rendben van a toronyban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!