Miért ilyen furcsa minden magyar szokás?
Miért szeretik a magyarok a lángost, a hurkát, a kolbászt, a felvágottakat, a töltött káposztát, a rántott sajtot?
Ezek közül szerintem gyakorlatilag mind trágya élelmiszer, nettó méregnek gondolom. Szerintem nagyon sok magyar egyszerűen nem ismeri az alternatívákat sem.
A rántott sajt gyakorlatilag zsírban sült zsír. Ráadásul a legrosszabbféle sajtból, a trappista sajtból szokták csinálni.
A lángos zsírban sült liszt, persze a lehető legrosszabb fajta liszttel, és néha még pakolnak rá zsírt zsírral (sajtot tejföllel). Előfordul, hogy erre még tesznek zsírban sült zsíros húst is :)
És közben az emberek meg vannak lepődve, ha agyvérzést vagy szívrohamot kapnak. Miért?
A hurka, kolbász, felvágott mind tele van nyomva tartósítószerrel. Persze most jöhettek azzal, hogy másban is van tartósítószer, csak az ezekhez használt teljesen más, mint azok. Ezeket nátrium-nitrittel tartósítják, ami bizonyítottan rákkeltő. De ez valahogy senkit sem érdekel. Az sem érdekel senkit, hogy a WHO kimondottan jelezte, hogy ezek a fajta kaják rettentő egészségtelenek.
De az emberek meg vannak lepődve, hogy daganatuk lesz. Miért?
A városomban nyílik egy új étterem. Megkérdezte az étterem vezetője, hogy milyen kaják legyenek, bárki írhatott javaslatokat. A hurka és kolbász párosra szavaztak a legtöbben, de azért volt, aki még hozzá írta a rántott sajtot is.
Egyáltalán nem értem ezt a fajta ízlést. Milliárdféle jobbnál jobb kaja van, amik kb ugyanannyiba kerülnek vagy olcsóbbak is, mint ezek. De mintha a magyarok nem is ismernék ezeket az alternatívákat.
Van olyan, hogy búzafűlé, ami igen, levágott fűből áll, illata akár a frissen lenyírt fű és elképesztő ízletes.
Vagy ott van a rámen, a tofu, a csirke tikka masala basmati rizzsel, a kuszkusz, a teryaki.
De még egy nyamvadt szárított rovart is hamarabb megennék, mint egy kolbászt vagy hurkát.
Persze én mást sem értek, a zenei ízlést sem. Amikor az emberek mulatós zenét hallgatnak, vagy Republikot, esetleg Bikinit, ahelyett, hogy jazz zenét, dream popot vagy neopszichedeliát hallgatnának külföldi előadókkal. De ugyanúgy nem értem a pálinkához való vonzódást sem, amikor lehetne inni mondjuk rumot is vagy Jack Danielst, vagy bármit, ami kicsit "magasabb rendű" és "nemesebb", mint egy pálinka.





Egyébként én is az általad felsorolt alternatívákat választanám inkább. Amiket a kérdésed elején hoztál, na azoktól én is viszolygok. Rántott sajtot nagyon max akkor eszem, ha nagyon nincs más ötletem, de akkor se ízlik.
A tartósítóval telenyomott hurka, kolbász pedig szerintem csak akkor igaz, ha bolti és nem otthon készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!