Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért ilyen furcsa minden...

Miért ilyen furcsa minden magyar szokás?

Figyelt kérdés

Miért szeretik a magyarok a lángost, a hurkát, a kolbászt, a felvágottakat, a töltött káposztát, a rántott sajtot?

Ezek közül szerintem gyakorlatilag mind trágya élelmiszer, nettó méregnek gondolom. Szerintem nagyon sok magyar egyszerűen nem ismeri az alternatívákat sem.

A rántott sajt gyakorlatilag zsírban sült zsír. Ráadásul a legrosszabbféle sajtból, a trappista sajtból szokták csinálni.

A lángos zsírban sült liszt, persze a lehető legrosszabb fajta liszttel, és néha még pakolnak rá zsírt zsírral (sajtot tejföllel). Előfordul, hogy erre még tesznek zsírban sült zsíros húst is :)

És közben az emberek meg vannak lepődve, ha agyvérzést vagy szívrohamot kapnak. Miért?

A hurka, kolbász, felvágott mind tele van nyomva tartósítószerrel. Persze most jöhettek azzal, hogy másban is van tartósítószer, csak az ezekhez használt teljesen más, mint azok. Ezeket nátrium-nitrittel tartósítják, ami bizonyítottan rákkeltő. De ez valahogy senkit sem érdekel. Az sem érdekel senkit, hogy a WHO kimondottan jelezte, hogy ezek a fajta kaják rettentő egészségtelenek.

De az emberek meg vannak lepődve, hogy daganatuk lesz. Miért?

A városomban nyílik egy új étterem. Megkérdezte az étterem vezetője, hogy milyen kaják legyenek, bárki írhatott javaslatokat. A hurka és kolbász párosra szavaztak a legtöbben, de azért volt, aki még hozzá írta a rántott sajtot is.

Egyáltalán nem értem ezt a fajta ízlést. Milliárdféle jobbnál jobb kaja van, amik kb ugyanannyiba kerülnek vagy olcsóbbak is, mint ezek. De mintha a magyarok nem is ismernék ezeket az alternatívákat.

Van olyan, hogy búzafűlé, ami igen, levágott fűből áll, illata akár a frissen lenyírt fű és elképesztő ízletes.

Vagy ott van a rámen, a tofu, a csirke tikka masala basmati rizzsel, a kuszkusz, a teryaki.

De még egy nyamvadt szárított rovart is hamarabb megennék, mint egy kolbászt vagy hurkát.

Persze én mást sem értek, a zenei ízlést sem. Amikor az emberek mulatós zenét hallgatnak, vagy Republikot, esetleg Bikinit, ahelyett, hogy jazz zenét, dream popot vagy neopszichedeliát hallgatnának külföldi előadókkal. De ugyanúgy nem értem a pálinkához való vonzódást sem, amikor lehetne inni mondjuk rumot is vagy Jack Danielst, vagy bármit, ami kicsit "magasabb rendű" és "nemesebb", mint egy pálinka.

2023. dec. 29. 00:00
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Maximum annyiban, hogy mártírkodsz. Mert én nem bántottalak konkrétan és - alátámasztott - ellentétes vélemény miatt te már azt hiszed. Kezdd el látni az élet szebb oldalát, kezdj magaddal valamit.
2024. febr. 9. 09:07
 32/32 anonim válasza:

Egyébként én is az általad felsorolt alternatívákat választanám inkább. Amiket a kérdésed elején hoztál, na azoktól én is viszolygok. Rántott sajtot nagyon max akkor eszem, ha nagyon nincs más ötletem, de akkor se ízlik.

A tartósítóval telenyomott hurka, kolbász pedig szerintem csak akkor igaz, ha bolti és nem otthon készült.

2024. márc. 1. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!