Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért ilyen furcsa minden...

Miért ilyen furcsa minden magyar szokás?

Figyelt kérdés

Miért szeretik a magyarok a lángost, a hurkát, a kolbászt, a felvágottakat, a töltött káposztát, a rántott sajtot?

Ezek közül szerintem gyakorlatilag mind trágya élelmiszer, nettó méregnek gondolom. Szerintem nagyon sok magyar egyszerűen nem ismeri az alternatívákat sem.

A rántott sajt gyakorlatilag zsírban sült zsír. Ráadásul a legrosszabbféle sajtból, a trappista sajtból szokták csinálni.

A lángos zsírban sült liszt, persze a lehető legrosszabb fajta liszttel, és néha még pakolnak rá zsírt zsírral (sajtot tejföllel). Előfordul, hogy erre még tesznek zsírban sült zsíros húst is :)

És közben az emberek meg vannak lepődve, ha agyvérzést vagy szívrohamot kapnak. Miért?

A hurka, kolbász, felvágott mind tele van nyomva tartósítószerrel. Persze most jöhettek azzal, hogy másban is van tartósítószer, csak az ezekhez használt teljesen más, mint azok. Ezeket nátrium-nitrittel tartósítják, ami bizonyítottan rákkeltő. De ez valahogy senkit sem érdekel. Az sem érdekel senkit, hogy a WHO kimondottan jelezte, hogy ezek a fajta kaják rettentő egészségtelenek.

De az emberek meg vannak lepődve, hogy daganatuk lesz. Miért?

A városomban nyílik egy új étterem. Megkérdezte az étterem vezetője, hogy milyen kaják legyenek, bárki írhatott javaslatokat. A hurka és kolbász párosra szavaztak a legtöbben, de azért volt, aki még hozzá írta a rántott sajtot is.

Egyáltalán nem értem ezt a fajta ízlést. Milliárdféle jobbnál jobb kaja van, amik kb ugyanannyiba kerülnek vagy olcsóbbak is, mint ezek. De mintha a magyarok nem is ismernék ezeket az alternatívákat.

Van olyan, hogy búzafűlé, ami igen, levágott fűből áll, illata akár a frissen lenyírt fű és elképesztő ízletes.

Vagy ott van a rámen, a tofu, a csirke tikka masala basmati rizzsel, a kuszkusz, a teryaki.

De még egy nyamvadt szárított rovart is hamarabb megennék, mint egy kolbászt vagy hurkát.

Persze én mást sem értek, a zenei ízlést sem. Amikor az emberek mulatós zenét hallgatnak, vagy Republikot, esetleg Bikinit, ahelyett, hogy jazz zenét, dream popot vagy neopszichedeliát hallgatnának külföldi előadókkal. De ugyanúgy nem értem a pálinkához való vonzódást sem, amikor lehetne inni mondjuk rumot is vagy Jack Danielst, vagy bármit, ami kicsit "magasabb rendű" és "nemesebb", mint egy pálinka.

2023. dec. 29. 00:00
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

11-es:

Én csak nem értem az embereket, nem értem az életet, meg úgy semmit magam körül.

30+ éve próbálom értelmezni, de teljes homály az egész.

Például van rakás olyan étterem, ahol csak pizza, hamburger, gyros meg hasonló dolgok kaphatóak.

Miért nem próbálják az emberek ezeket feldobni valamivel? Miért válasszam az egyiket a másik helyett? Millió dolog lenne.

Mindenhol vannak asztalok meg terítő meg tányérok és hasonlók. A tányérok gyakorlatilag mindenhol fehérek, kerekek, stb.

Hogy egyszerűen a legtöbb a fáradtságot se veszi arra, hogy kicsit is feldobja ezt valamivel.

Miért nem lehet sötét, szögletes tányérokban adni a kaját?

Vagy pl a plafon általában üres. Miért nem lehet mondjuk valami különlegeset csinálni vele? Freskókat festeni rá, vagy félbevágott székeket felszögelni és azok lógnának lefelé, vagy bármi.

Tudom, szélsőségekben gondolkodok, meg ez csak egy példa volt, de annyira fantáziátlan minden, hogy az valami borzalom.

Még egy nyamvadt lángost is megennék egy étteremben, amelyik legalább kicsit is próbál eltérni a hagyományos éttermi modelltől. Lepjen már meg egy nyomorult étterem, amibe bemegyek, a designnal, az étlappal, vagy bármivel. Miért kell mindennek ilyen totál unalmasnak lenni.

2023. dec. 29. 01:02
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Jó azért ne tegyünk már úgy, mint ha csak a magyar konyha lenne hulladék, vagy unalmas. Minden nemzetnek vannak egészségtelen ételei. Ha eléggé megismersz egy konyhát, akkor fogod látni. Én csípem pl az olasz konyhát, vagy a japán kaják közül is néhányat és emellett szeretem a magyar ételeket is. Nem akarsz unalmasan étkezni? Ne tedd, de azon kattogni, h másik 9 millió embernek mi ízlik nettó marhaság.

Am életemben nem ittam még búzafű levet, de ha olyan szaga van, mint a frissen nyírt fűnek, akkor nem is fogok, mert én attól konkrétan rosszul vagyok. Bizony, ilyen is van, h valakinek az nem tetszik, ami neked igen.

2023. dec. 29. 01:02
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezért vagyunk magyarok, és pl. nem japánok vagy angolok, mert a magyarok többsége ilyen izlésű vagy a magyar közízlés ilyen. Évezredes kultúra, földrajzi elhelyezkedés, csomó minden befolyásolta,alakította.

Minden nemzet furcsa a maga módján.

Tény, hogy a magyar ételek rendkívül ízletesek, szaftosak, fűszeresek, de egészségtelenek is. Sajnos.

2023. dec. 29. 01:04
 14/32 A kérdező kommentje:

Ha már japánok, mondjuk én inkább tennék mangákat kötelező olvasmánynak is, ahelyett, hogy Petőfit kell tanulni, dehát ez én vagyok...

Tisztelem én Petőfit, de totál felesleges volt róla is annyi mindent megtanulni.

Egy manga legalább megnyitja az elmét. Junji Itoval, Tolkiennel stb. többre menne a magyar, mint Jókai Mórral vagy Molnár Ferenccel. Értem én, hogy magyarok, de lássuk be, elég fantáziátlan, gyakorlatilag szenvedős történeteket írtak a magyarok.

2023. dec. 29. 01:09
 15/32 A kérdező kommentje:
Kivéve az Ember tragédiája, abban legalább van némi kreativitás, meg kicsit legalább természetfeletti.
2023. dec. 29. 01:12
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

A fehér kerek tányér az vendéglátási fortély, a fehér színen érvényesül a legjobban az elkészített étel. Pl. az említett fekete tányér elnyeli az ételek színét. Márpedig az emberek gyönyörködni szeretnek abban amit esznek. Próbáld csak ki egyszer.

Azért egy lángosozó, hurka-kolbász sütőde vagy pizzéria enteriőrjét ne hasonlítsd már össze egy design étteremmel vagy klasszikus vendéglővel, más a funkciója, más árkategória. Bizony ilyen helyeken még a mosdó is egy design remekmű.

2023. dec. 29. 01:16
 17/32 anonim ***** válasza:
2%

"Ha rajtam múlna, minden magyarra rákényszerítenék kulturális változásokat. Kinevelném az emberekből ezeket a hülyeségeket"

Ram pl nem kellene, mert en is ruhellem azokat a dolgokat, amiket hungarikumkent talalnak es marhara tavol allnak a normalis eletviteltol... szerencsere a kornyezetemben is egyre tobb ember szakit a karos beidegzodesekkel, amiket a kerdezo felsorolt. Bar ebben nemi politikai szandek is van, a mostani kormanykultura sajna ezt az ostoba jobbagyi kulturat nepszerusiti. Ami sajnos egyedulikent lett beallitva magyarnak. Pedig ez regen csak a mucsai kultura volt, nem a teljes orszag kulturaja!

2023. dec. 29. 01:53
 18/32 anonim ***** válasza:
94%
U.i.: a legrosszabb paraszti kultura magyarkent valo elterjedeseben valoszinuleg tortenelmi okok is kozrejatszottak... a szuk ertelmisegi zsido, urbanus reteg es az arisztokratak is el lettek uldozve, Hitler es aztan ugye a szovjetek... na meg elotte a nemesi reteg is szepen osszeszurte a levet az osztrakokkal, azt meg ugye a magyar jobbagy nem toleralhatta, mert "fuj fuj palocok"... pedig az osztrakok most is fejlettebbek minden teren, mint mi, es egyaltalan nem voltak olyan veresszaju szomszedaink, mint ahogy azt probaljak beallitani. Genetikaban pedig hozzajuk hasonlitunk a legjobban jelenleg.
2023. dec. 29. 01:58
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Jah mert mi is van a full ír reggeliben? Bacon, ír kolbász, black és white pudding (ami kb hurka), paradicsomos bab, stb..

Indiai ismerősöm csinált kaját, egy az egyben mint a mi marhapörköltünk.

Az orosz belash (nem tudom helyesen írom e), lángostésztában darálthús.

Töltött káposzta van romániában, horvátban, lengyelben pl.

Szóval?

Ha a fűlevet akarod inni/enni, egészségedre.

Ja, a chorizo mond valamit? Az se magyar aztán mégis kolbász.

2023. dec. 29. 02:27
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Valamiben meg kell halni. Miért ne a finom kajáktól?

Ha nem lennének kizsákmányolva és túlterhelve a magyarok, akkor talán a "káros" ételekkel szemben is ellenállóbbak lennének.

Vannak legendák öregekről, akik reggel ettek kenyeret, szalonnát, hagymát, leöblítették pálinkával, kinentek dolgozni és több mint 90 évet eléltek.

Nyílván ebben benne van a mozgás, természetközelség, háztáji kaja, nyugisabb élettér, kevesebb hülyeség a fejükben, meg még mit tudjam én mi is.

2023. dec. 29. 04:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!