Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért ilyen furcsa minden...

Miért ilyen furcsa minden magyar szokás?

Figyelt kérdés

Miért szeretik a magyarok a lángost, a hurkát, a kolbászt, a felvágottakat, a töltött káposztát, a rántott sajtot?

Ezek közül szerintem gyakorlatilag mind trágya élelmiszer, nettó méregnek gondolom. Szerintem nagyon sok magyar egyszerűen nem ismeri az alternatívákat sem.

A rántott sajt gyakorlatilag zsírban sült zsír. Ráadásul a legrosszabbféle sajtból, a trappista sajtból szokták csinálni.

A lángos zsírban sült liszt, persze a lehető legrosszabb fajta liszttel, és néha még pakolnak rá zsírt zsírral (sajtot tejföllel). Előfordul, hogy erre még tesznek zsírban sült zsíros húst is :)

És közben az emberek meg vannak lepődve, ha agyvérzést vagy szívrohamot kapnak. Miért?

A hurka, kolbász, felvágott mind tele van nyomva tartósítószerrel. Persze most jöhettek azzal, hogy másban is van tartósítószer, csak az ezekhez használt teljesen más, mint azok. Ezeket nátrium-nitrittel tartósítják, ami bizonyítottan rákkeltő. De ez valahogy senkit sem érdekel. Az sem érdekel senkit, hogy a WHO kimondottan jelezte, hogy ezek a fajta kaják rettentő egészségtelenek.

De az emberek meg vannak lepődve, hogy daganatuk lesz. Miért?

A városomban nyílik egy új étterem. Megkérdezte az étterem vezetője, hogy milyen kaják legyenek, bárki írhatott javaslatokat. A hurka és kolbász párosra szavaztak a legtöbben, de azért volt, aki még hozzá írta a rántott sajtot is.

Egyáltalán nem értem ezt a fajta ízlést. Milliárdféle jobbnál jobb kaja van, amik kb ugyanannyiba kerülnek vagy olcsóbbak is, mint ezek. De mintha a magyarok nem is ismernék ezeket az alternatívákat.

Van olyan, hogy búzafűlé, ami igen, levágott fűből áll, illata akár a frissen lenyírt fű és elképesztő ízletes.

Vagy ott van a rámen, a tofu, a csirke tikka masala basmati rizzsel, a kuszkusz, a teryaki.

De még egy nyamvadt szárított rovart is hamarabb megennék, mint egy kolbászt vagy hurkát.

Persze én mást sem értek, a zenei ízlést sem. Amikor az emberek mulatós zenét hallgatnak, vagy Republikot, esetleg Bikinit, ahelyett, hogy jazz zenét, dream popot vagy neopszichedeliát hallgatnának külföldi előadókkal. De ugyanúgy nem értem a pálinkához való vonzódást sem, amikor lehetne inni mondjuk rumot is vagy Jack Danielst, vagy bármit, ami kicsit "magasabb rendű" és "nemesebb", mint egy pálinka.

2023. dec. 29. 00:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, neked sok barátod van?
2023. dec. 29. 05:54
 22/32 anonim ***** válasza:
81%

A zsír az egyik legértékesebb élelmiszer, mindemellett nagyon ízletes (legtöbb fűszer zsírban oldódik).

Az ember természetes alapösztönei közé tartozik, hogy az édes ízt keresi, valamint finomnak találja a zsíros dolgokat.

Nem tudom milyen tartósítószerekről beszélsz, amit én eszek hentesáru, az konyhasóval, füstöléssel vagy fagyasztással van tartósítva.

A liszt... édesem, sok minden más is készül lisztből, amivel látszólag semmi bajod (pl rámentészta), és megint tévképzeteid vannak, hogy "legócskább" lisztből készül a lángos. Mert így árulják a boltban, hogy ócska liszt lángoshoz. Ez csak egy túlzás a részedről.

Mielőtt idebüfögöd ezt az ömlengést, nézz utána, hogy milyen élelmiszereket fogyasztasz, mert pl. a szójaevés se a hosszú élet titka egyáltalán.

Másfelől, már az ókori rómaiak megmondták, hogy ízlés kérdésében nem vitázunk, neked nem ízlik a magyar konyha, akkor egyél mást. Én a falafelt nem bírom elfogyasztani, nem is eszem. De nem írok ki kérdést, hogy mások hogyan tudják megenni, mert addig eljutottam agyilag, hogy van akinek az ízlik, ami nekem nem, és fordítva.

2023. dec. 29. 11:08
 23/32 A kérdező kommentje:

21-es:

Nincs sok barátom, ezt jól kitaláltad.

Egy ideig persze meg tudom játszani, hogy mindennel totál elégedett vagyok, de egy idő után nehéz hazudni :)

22-es:

A zsír valóban értékes. Csak nem akkora mennyiségben, amekkorában a magyarok ömlesztik magukba.

"Nem tudom milyen tartósítószerekről beszélsz, amit én eszek hentesáru, az konyhasóval, füstöléssel vagy fagyasztással van tartósítva."

Érdekelne, hogy az melyik dimenzióban kapható. Abba a dimenzióba mennék én is.

Mellesleg a füstölés is karcinogén, de mindegy.

"Édesem", egy "húsleves" tésztáját ne hasonlítsuk össze a lángos tésztájával, az egyikben csak apró adalék, a másikban meg alap összetevő.

Nem így árulják a boltban, hanem úgy, hogy BL55-ös liszt, ami kb a fehér kenyérben is van. Az nem teljes kiőrlésű liszt.

Én falafelt is csak azért eszek, mert a magyar konyha nem tartalmazza. Csak azért is azt eszem a magyarok előtt. Sőt, direkt elmennék egy vidéki, igazi magyaros kis faluba, hogy bevigyem a polipot meg mindenféle ázsiai kaját és ott enném direkt a falusiak előtt, hogy lássák, mi történik. :D

2023. dec. 29. 23:24
 24/32 anonim ***** válasza:
73%
fúj de gyerekes vagy... az ilyen ember undorítóbb mint a bl55-ös liszt!!
2023. dec. 30. 09:46
 25/32 anonim ***** válasza:
88%

,,Sőt, direkt elmennék egy vidéki, igazi magyaros kis faluba, hogy bevigyem a polipot meg mindenféle ázsiai kaját és ott enném direkt a falusiak előtt, hogy lássák, mi történik. :D"

Hidd el lósz*rt nem fog érdekelni.

2023. dec. 30. 10:23
 26/32 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező! Te miféle szerzet vagy, hogy s magyarokról kívülállóként írsz?
2023. dec. 30. 12:15
 27/32 A kérdező kommentje:

26-os:

Hobbit :D

Amúgy magyar vagyok, de ha választhatnék, inkább lennék angol vagy japán. Japánban tényleg mindenféle furcsaságot csinálhat az ember, teljesen természetes és senki sem kövez meg érte.

Ha itt kékre festett hajjal végigmennék az utcán, mindenki csak nézne, hogy melyik bolygóról jöttem, vagy mit fogyasztottam.

Tényleg sokan emiatt is bolondnak néznek, hogy férfiként engem se a foci, se az autóvezetés, se a pálinka, se a töltött káposzta, semmi hasonló nem érdekelt soha. Keleten az olyanokból is több van, mint amilyen én vagyok.

2023. dec. 31. 12:00
 28/32 anonim ***** válasza:

A töltött káposzta és a rántott sajt rettentően túlzás! Előbbiben a káposzta teljesen egyértelműen egészséges, tejföl vagy finomföl is egészséges, a húsgombóc kevésbé ártó húsféle. A rántott sajt pedig egészséges tud lenni zsírszegény sajttal és barna liszttel, illetve zöldség kerül mellé. Kifejezetten jó étel. Én Goudából és edámiból készítem. Persze éttermek nyilván nem így készítik, de egyszer-egyszer belefér. Én diétám alatt ettem étteremben és nem gátolta az átlagnál gyorsabb fogyásomat. Azóta pedig tartom a súlyomat saját és éttermi rántott sajttal is. Tehát akkor mi a probléma?

35/F

2024. febr. 8. 12:25
 29/32 anonim ***** válasza:
Plusz spirituálisként megsúgom, hogy soha nem fogják tudni a daganatok okait... Rakás téveszme van, miközben például tüdőrákos nem dohányzott soha vagy akármilyen rákos - mentális egészségét nem nézve - totál egészségesen él. Úgyhogy ezt is nagyon gyorsan iktasd ki a fejedből!!
2024. febr. 8. 12:26
 30/32 A kérdező kommentje:

29-es:

Az egész életet nagyon gyorsan kiiktatnám a fejemből. Úgy látom, hogy az ilyen kérdések is csak arra jók, hogy mindenki ráébresszen, hogy én vagyok a rossz és gonosz.

2024. febr. 8. 23:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!