Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy egyek több zöldséget...

Hogy egyek több zöldséget naponta? Ti mennyit szoktatok?

Figyelt kérdés

A gyümölcsökkel annyira nem állok rosszul, minden nap eszem minimum egy almát, banánt, stb, de ha van idénygyümölcs, ennél jóval többet szoktam. A zöldségfogyasztásom viszont elég szegényes. Levesben nem szeretem a zöldséget, csak a krémlevesekben, a főzelékekért sem vagyok oda, csak egy párat eszek meg. A rakott ételeket, rakott kel, padlizsán, cukkini, stb legalább szeretem, de ezt ugye nem eszek minden nap.

Ezen kívül vacsihoz szoktam enni paradicsom, uborkát, paprikát, vagy esetleg zöld salit és kb ennyi a zöldségfogyasztásom.

Ez nagyon kevés? Ti mennyi zöldséget esztek? Hogy tudjátok beépíteni az étrendetekbe?

2023. nov. 15. 18:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hát sajnos én se sokat pedig jobb lenne, én is próbálok többet enni de egyelőre nehezen megy :D Savanyúságokkal próbálkozom, meg napi egy kaliforniai paprika. Illetve főzelékeket szoktam enni de inkább hüvelyesekből. De őszintén nem mindennap viszek be zöldséget :/
2023. nov. 16. 08:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Én minden sós étkezéshez eszem. Ha reggelire szendvicset eszem akkor van mellette egy dobozban felvágva pl paprika vagy uborka.

Sutotok szezonban mindig van kisutve a hutoben es azt szoktam nassolni.

Ebedben ha nincs zoldseg pl a kedvencem keksajtos csirke bulgurral. Vagy a bulgurba keverek kukoricat es zoldborsot vagy egyszeruen eszem melle valami zoldseget. Akar salatat, akar parolt karfiolt vagy brokolit csinalok melle.

Igazabol minden melle eszem zoldseget es igy eleget is eszem a nap folyaman. Pl ha bolognai spagettit eszem, amellé eszem zoldsalatat. De ha rákeresel az okostányérra ami a hivatalos magyar ajánlás, lárni fogod hogy minden étkezésben a tányer felének zöldségnek kellene lennie

2023. nov. 16. 08:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Sztem kevés. Az az ajánlás h minden étkezéshez fogyasszunk 10 dkg zöldséget. Én sem tudom tartani minden nap, de igyekszem. Egyébként jobb az emésztésem is, plusz jobban eltelít minden amit eszek. Érdemes rászoktatni magunkat annyi biztos.
2023. nov. 27. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!