Miért érzem magam rosszul ha nem eszek meg naponta legalább 20-25 dekányi zöldséget vagy gyümölcsöt?
Az érzést nem tudom megfogalmazni, de azt érzem hogy rosszul leszek ha nem ehetek valami növényt. A szamócától a nyers krumpliig vagy tökig minden jöhet. Mindig sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk egész évben, nyáron többnyire nyers télen viszont befőtt és savanyúság formájában. Eddig semmi ilyet nem tapasztaltam, de kb két hete azzal kezdődött hogy minden nap uborkát kívántam és nem bírtam ki hogy ne menjek ki és ne egyek. Aztán most meg már mindegy hogy mi csak növény legyen. Az elmúlt egy hétben nyers sárgarépán, zöldborsón meggyen uborkán banánon és cukkinin kívül nem nagyon ettem mást csak levesféléket.
Mindig is nagyon szerettem a zöldségeket gyümölcsöket de ilyet sohasem tapasztaltam hogy rosszul legyek ha nem ehetek.
A kifejezett rosszullét egész picit fura lehet, bár kevés az infóm.
Nekem teljesen normális az is, hogy valaki nem bírja ki napi fél-1 kiló zöldség nélkül s ennek egy részének nyersnek kell lennie, én ilyen voltam. Amióta az étrendembe nehezen fér ennyi zöldség, megszoktam, hogy sokszor kevesebb van, de pl. a mai 35 dkg nyers zöldséget tartalmazó gazpacho után nagyon kívántam még nyers zöldségeket. A meleg rám ilyen hatással van.
20 dkg alatt azért elég brutális lenne tartósan, az szinte semmi... Fura, hogy egyeseknek megy.
Mondjuk én sok mást is eszem, hisz kell.
Az uborkát is megértem, én ma több darabot (fürtös uborka, nem az apróbbak) ettem, nagy kedvencem s finom, lédús :) Semmi gond nincs vele, ha erre vágysz, akár napi 3-4 liter víz mellett, mint én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!