Miért szokták a pörköltöt egészségtelennek tartani?
Az én pörköltömben olívaolaj, hagyma, paradicsom, paprika, csirke és fűszerek vannak. A csirke tudtommal az egyik legjobb húsfajta, az olívaolaj sem problémás, a többi pedig zöldség. Nekem első blikkre ez inkább egészségesnek tűnik.
Vagy azok a pörik egészségtelenek, amik jellemzően zsíros vörös húsból, állati eredetű zsírban készülnek?
Mert az alap haziasszony 1 deci olajjal indit ami 900 ures kaloria. Az ket etkezesnyi kaloria csak az olajbol.
Illetve a koret miatt. Na meg a mennyisegek miatt.
Es te csirkebol keszited de az alap porkolt zsiros disznobol vagy marhabol van
Mindig az étrendet lehet érdemben minősíteni, nem egyetlen ételt.
A klasszikus pörkölt is illik, egy egész napos fizikai munkához.
Vagy egy zóna adag, két hétben egyszer, annak aki keveset mozog.
De ha kb kétnaponta, az inaktív ember, jókora adagban eszi, akkor az életmódi és étrendi hiba is.
Nem tudom, lehet, hogy máshol máshogy szokás, de felénk, ha azt mondták: pörkölt, akkor az sertés pörköltre vonatkozott, de a csirkepaprikás vagy paprikás csirke nevében mindig szerepelt az, hogy "csirke".
Tehát elképzelhető, hogy mások is a sertés pörköltre asszociálnak abból, hogy "pörkölt".
Az pedig állítólag nem egészséges. De nem tudom, ahány ember, annyiféle táplálkozás lehet számára megfelelő.
És bizonyára az elkészítésen is múlik vagy azon, hogy honnan származik a hús, hogyan volt tartva az állat, mivel etették, stb.
Szerintem a klasszikus, zsírral készített sertéspörkölttel könnyű túllépni az ajánlott telített zsír bevitelt.
De a Nők Lapjában valószínűleg a "zsíros, fűszeres, magyaros étel -> egészségtelen étel" gondolatmenetet követték, ami valóban féligazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!