Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj, hogyha naponta kicsit...

Baj, hogyha naponta kicsit több, mint 6 l vizet iszom?

Figyelt kérdés
2023. aug. 8. 22:18
1 2
 1/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
60%
Mióta? Nagy melegben nem feltétlen gond, vagy ha edzel és sokat izzadsz, bár ez nagyon sok. Kérdés az is, hogy miért iszod, szomjas vagy mindig, vagy megszokás, esetleg valami pótcselekvés. Érdemes lenne olyan vizet inni, amiben van sok ásványi anyag is, talán abból van hiány a szervezetedben.
2023. aug. 8. 22:21
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Igen baj. Ekkora mennyiség halálos is lehet.
2023. aug. 8. 22:22
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Osztom a 2 es válaszát .Nem rég olvasható volt a hirekben,víz mérgezést kapott.
2023. aug. 8. 22:26
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

A vízfogyasztás minimuma és maximuma

A folyadékbevitel megfelelő mennyisége több egyéni tényezőtől függ, így a kortól, a végzett tevékenységtől, az aktivitás szintjétől is, ám általánosan két literben határozzák meg a szükséges minimumot, a nap alatt elosztva. Napi három liternél többet azonban - indokolatlan esetben, sporttevékenység vagy megterhelő fizikai munka nélkül - nem javasolt bevinni a szervezetbe.

vízivás-iszik-kút

A túl sok víz ivása a szervezet elektrolitegyensúlyát megzavarhatja, ami akár a vérben levő nátriumszint alacsony szintjéhez, úgynevezett hyponatremiához vezethet. Ennek tünetei közé tartozik a gyengeség, a zavartság, a hányinger, szélsőséges esetben az állapot életveszélyessé is válhat.

2023. aug. 8. 22:31
 5/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
83%
Víz mérgezést csak akkor kap, ha nagyon rövid idő alatt iszik meg ennyit, vagy pl. 10 perc alatt 3 litert. Óránként max 8dl-t szabad inni vízből. Cukorbetegség vagy nagy vérsűrűség miatt szokott ilyen nagy igény lenni.
2023. aug. 8. 22:35
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Nekem egyáltalán nem baj. Igyál csak.
2023. aug. 8. 22:37
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
A sok pisilés miatt felborul a szervezeted elektrolitháztartása és egészen vicces tünetek jönnek elő, ami halálhoz is vezethet. Pl elvizesedés, napi 6 liter víz mellett kiszáradás, fáradékonyság, veseleállás, nagyon durva izzadás csupa jó dolog
2023. aug. 8. 23:17
 8/14 A kérdező kommentje:

Valójában nyár eleje óta, amikor még meleg is volt meg sokat futottam, eszméltem erre rá. Azóta megfigyelem, és csaknem minden nap lecsúszik kb ennyi. De még a mostani hűvös, esős napokon is.

Igazából nem érzek semmi rendellenességet, egész egyszerűen csak többet vagyok szomjas és több víz kell hozzá, hogy eloltsam. És csak annyit veszek észre, hogy már megintcsak kifogyott egy ásványvizes palack.

Viszont azért mégsem vagyok biztos benne, hogy ez teljesen normális-e/jót tesz-e/egészséges-e/stb.

Mit gondoltok?

2023. aug. 8. 23:55
 9/14 anonim ***** válasza:
28%
Szerinted a fenti válaszok nem érthetőek? Mi az hogy mit gondoltok? Te értelmi fogyatékos vagy?
2023. aug. 8. 23:57
 10/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
73%
A folyamatos szomjúság cukorbetegségre utalhat.
2023. aug. 8. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!