Baj, hogyha naponta kicsit több, mint 6 l vizet iszom?
A vízfogyasztás minimuma és maximuma
A folyadékbevitel megfelelő mennyisége több egyéni tényezőtől függ, így a kortól, a végzett tevékenységtől, az aktivitás szintjétől is, ám általánosan két literben határozzák meg a szükséges minimumot, a nap alatt elosztva. Napi három liternél többet azonban - indokolatlan esetben, sporttevékenység vagy megterhelő fizikai munka nélkül - nem javasolt bevinni a szervezetbe.
vízivás-iszik-kút
A túl sok víz ivása a szervezet elektrolitegyensúlyát megzavarhatja, ami akár a vérben levő nátriumszint alacsony szintjéhez, úgynevezett hyponatremiához vezethet. Ennek tünetei közé tartozik a gyengeség, a zavartság, a hányinger, szélsőséges esetben az állapot életveszélyessé is válhat.
Valójában nyár eleje óta, amikor még meleg is volt meg sokat futottam, eszméltem erre rá. Azóta megfigyelem, és csaknem minden nap lecsúszik kb ennyi. De még a mostani hűvös, esős napokon is.
Igazából nem érzek semmi rendellenességet, egész egyszerűen csak többet vagyok szomjas és több víz kell hozzá, hogy eloltsam. És csak annyit veszek észre, hogy már megintcsak kifogyott egy ásványvizes palack.
Viszont azért mégsem vagyok biztos benne, hogy ez teljesen normális-e/jót tesz-e/egészséges-e/stb.
Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!