Hogy tudnék lassabban enni?
Milyen emlékeid vannak gyerekkorodból az evéssel kapcsolatban? Siettetek?
Az evés feltétele volt esetleg valamilyen dolognak?
Például "Ha nem eszed meg gyorsan, nem mehetsz játszani."?
"Ha nem eszed meg, nem kapsz édességet"
Stb.
Jaj, sajnálom. :/
Esetleg volt nélkülözés, spórolás, ami miatt kialakulhatott? Amit most be tudsz így "hajtani"?
De az is lehet, hogy szorongsz valami miatt, úgy érzed lemaradsz valamiről, ha lassan eszel. Sietős életet élsz? Gyorsan kell esetleg a munkában teljesíteni, nem tudsz kikapcsolni, mindig a következő lépésen jár az agyad?
Hat igazabol nem tudok tanacsot adni, de pontosan ugy ettem, ahogy irod, most pedig jobban megragok mindent mint az atlag. Huszevesen fogszabalyzom lett. Eloszor alig tudtam enni, aztan valtakozo volt, de eletemben eloszor ra voltam kenyszeritve, hogy mindent jol megragjak.
En otthon egyedul probalnek ugy nekiulni, mint ahogy egy kisgyereket etetnek. Egy villa valami, na, most akkor ragunk, addig nem nyulhatsz a kovetkezo falatert, aztan megint. Mint a hulyegyerek, ugy vezenyelnem vegig. Utana megint spontan enni, de naponta tartani otthon egy ilyen ragjuk meg a papit etkezest. Talan kesobb jonne mint reflex, hogy megtanulod kaja, megragom.
Úgy hogy figyelsz rá. És csak ugy eszel hogy csak arra figyelsz, tehát pl nem megy a tv.
Csinálj olyan szabályokar hogy pl szádhoz emeled a falatot, leteszed a tányérra a kést meg a villát, lenyeled és csak utána veszed fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!