Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mindenkit mas laktat jol?

Mindenkit mas laktat jol?

Figyelt kérdés

Azt veszem eszre magamon, hogy engem a gyümölcs es a zoldseg szuperul laktat. Sot sokaig jol is erzem magam.

Hogyha hust eszek vagy pl krumplit,tesztat sokaig fekszik a gyomromban erzesre. Nem vagyok utanna fit (pl sportolni sokkal rosszabbul esik)

A kerdes akkor fogalmazodott meg bennem amikor (anyum dietetikus apam belgyogyasz) mind a ketten hegyi beszedet tartottak sokadjara, hogy csak hisztis dietazos kiscsaj vagyok, mivel a feherje (hus,hal, tofu) laktat a legjobban es a szenhidrat (rizs,krumpli,stb)

Teny hogy vekony vagyok (34 eves 165 cm 50 kg) de en igy erzem magam jol. A multkor is Kenu turan voltunk es ok toltak a rantott husos szendvicset en pedig osszevgtam dobozba volt nalam zoldesg gyumolcs hummusszal es teljesen jol laktam es boldog voltam utanna - szoval nem onsanyargatas volt)

Mas is igy van a temaval, hogy a zoldsegektol jol lakik vagy tenyleg mindig kell nektek hus/tofu/sajt/rizs stb

#jollakottsag
2023. jún. 23. 11:32
 1/4 A kérdező kommentje:
* hozza teszem, nem vagyok vega. Mindent megeszek...de itt most arrol van szo mi esik jol mitol lakom jol.
2023. jún. 23. 11:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Próbálj ki új ételeket, gondolom húsból se ettél mind a 10.000 fajtát. Vagy sima kenyér helyett, különlegesebb kenyereket, pl van gyümölcs kenyér stb. Ki tudja, lehet, hogy új kedvencre lelnél, viszont lány létedre szerintem nem baj, ha nem eszel éjjel nappal húst, ha nem komfortos neked. Egy kőművesnek viszont aki napi 12 órába dolgozik teljesen másra van szüksége a szervezetének.
2023. jún. 23. 11:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát az hogy laktat elég tég fogalom. Az, hogy kinek mit esik jól enni nyilván egyéni. Ha csak zöldséget, gyümölcsöt eszel akkor nem jut fehérjéhez a szervezted. Fehérje nem csak az izmaidnak kell hanem csontjaidnak, hormontermelésednek.
2023. jún. 23. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindenkit más. Igen, és nem kell foglalkozni vele, hogy ki mit magyaráz, amíg egészséges vagy egy zöldséges-hummuszos etc étrenden.
2023. jún. 27. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!