3 hete kezdtem a fehérjét, napi max 70gr bevitelnél járok ahogy számolom és 90kg vagyok. A vesefunkcióm 78 (90 felett kellene, hogy legyen)lett, az orvos azt mondta, kivétel nélkül mindenkinél ezt látja. A por tehet róla valóban?
90 kg-hoz bőven bevihetnék 100gr fölött, nem értem.
Vagy csupán ilyen a szervezetem, nem tolerálja? PureGold compact whey
70g csak porból vagy összesen? Mert az előbbi szerintem feleslegesen sok, biztosan megoldható a szükségleteid lefedése egy jobb étrenddel, az utóbbi pedig elég kevés 90kghoz. Nem tudom mekkora lehet a zsírmentes testtömeged, de 100-120g összbevitel ideálisabb lenne (ha az anyagiak engedik, meg persze ha egészséges a veséd úgy unblock).
Pusztán a súlyzós edzés is megemeli rengeteg vese- és májkép teszteredményeit (kreatinin, blood urea nitrogen, ALT, AST stb.) Tehát lehetséges, hogy az orvosod megfigyelései alapján, kivétel nélkül minden, fehérje port fogyasztó ember teszteredményei "rosszabbak" de ennek a fő oka az, hogy ezek az emberek mind edzenek is (bár valószínűleg rengeteg kliense van, akinek tökéletes az eredményei és ezért fel sem merül benne, hogy fogyasztanának).
Viszont én azért utána járnék a dolgoknak, konzultálnék egy sportorvossal, mert tényleg lehet valami komolyabb egészségügyi háttere a dolgoknak.
Én őszintén szólva kétlem, hogy 3 heti fehérjeszedés rontotta volna le így a GFR-ed, viszont szerintem így nem kéne szedned, mert kétségtelenül nem tesz jót.
Tudom, hogy sokkal nehezebb rendes étrendből összeszedni, de úgy kevésbé lehet ártalmas. Valamint ahogy az előző írta 100-120 g fehérje azért kéne az optimális fejlődéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!